Kies voor uitdaging en ontwikkeling

Join our team!


Even voorstellen

Hoi! Mijn naam is Vera, ik ben 24 jaar en woon in Valkenswaard. Sinds twee en een half jaar ben ik werkzaam als apothekersassistent. Ik heb de versnelde opleiding gevolgd aan het Koning Willem I College in ’s-Hertogenbosch. Sinds 1 mei 2020 ben ik met veel plezier werkzaam bij Pharmalead.

Hoe het begon

Tijdens mijn opleiding heb ik middels een gastcollege kennis mogen maken met Pharmalead. Twee medewerkers kwamen vol enthousiasme vertellen over hun ervaring bij Pharmalead. Daarvoor had ik nog nooit van het detachering concept gehoord voor apothekersassistenten en daardoor ben ik aan het denken gezet. Na bijna twee jaar gewerkt te hebben in de openbare apotheek durfde ik de stap te zetten en heb ik bij Pharmalead gesolliciteerd.

De voordelen

Voor mij heeft Pharmalead veel gebracht op zowel persoonlijk- als werkvlak. De kennis en ervaring die je op doet tijdens de afwisselende opdrachten is enorm. Op persoonlijk gebied omdat je gedwongen leert omgaan met veel verschillende soorten mensen op veel verschillende werkplekken, voor mij was dit een stap buiten mijn comfort zone.

Ook op werkgebied heb ik erg veel geleerd, doordat je op verschillende werkplekken komt zie je veel werkprocessen en procedures op diverse manieren uitgevoerd. Doordat je niet dagelijks aanwezig bent en met een frisse blik vanuit een ander oogpunt dingen bekijkt, zijn er vaak kansen of verbeterpunten waar een apotheek zelf nog niet aan had gedacht. Erg leuk als je input wordt gewaardeerd.


De grote verschillen

Er zijn grote verschillen in het werken op een vaste werkplek en werken op allerlei verschillende plekken. Een groot verschil is dat je niet dagelijks met dezelfde collega’s werkt. Binnen Pharmalead heb je contact met collega’s die je zo nu en dan spreekt in een werkoverleg, nascholingen en online teambijeenkomsten. Ook worden er leuke feestjes en uitjes georganiseerd, deze heb ik helaas nog niet meegemaakt omdat ik tijdens corona ben gestart met werken bij Pharmalead. Als je wat vaker bij een apotheek bent geweest leer je het vaste apotheekteam goed kennen waardoor het contact met hun ook heel collegiaal aanvoelt.

Een ander groot verschil is de reistijd, parkeergelegenheid en de weg. Ondanks dat ik soms verkeerd rijd ervaar ik het autorijden ontspannen.

De diversiteit

Dat werken bij Pharmalead veel afwisseling heeft heb ik in de afgelopen maanden goed kunnen ervaren. Ik heb in de openbare apotheek, distributieapotheek en bij een landelijke zorginstelling mijn werkzaamheden als apothekersassistent mogen uitbreiden. Ik heb gewerkt met verschillende apotheek software systemen. En zelfs coronatesten afgenomen in een van onze eigen corona-snelteststraten.

Pharmalead als werkgever

Ook al zien we elkaar niet dagelijks, toch voelt het contact met collega’s gezellig en vertrouwd. De communicatie richting de medewerkers is altijd heel duidelijk, er is overal een uitleg of instructie van te vinden. En bij vragen is het contact laagdrempelig en krijg je snel antwoorden.

Verder zijn er doorgroeikansen en diverse mogelijkheden om jezelf te verdiepen en te verbreden, ik voel me daarin door Pharmalead gemotiveerd. Ik denk dat het belangrijk is om in jezelf te investeren, werken bij Pharmalead is voor mij een investering in mezelf.

UA is uitsluitend voor apotheekmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten