7 november 2018

Vitamine D: kies voor goede opneembaarheid

Vitamine D heeft veel functies in ons lichaam. De bekendste is dat het nodig is bij de opname van calcium en fosfaat, en zo bijdraagt aan stevige botten. Ook is vitamine D belangrijk voor de weerstand, voor de spierfunctie, hart en bloedvaten, en speelt het mogelijk een rol bij het voorkomen van bepaalde soorten kanker en hersenaandoeningen zoals depressies.

Bepaalde groepen mensen hebben meer vitamine D nodig dan ze over het algemeen uit zonlicht en voeding halen; bijvoorbeeld jonge kinderen, zwangere vrouwen, mensen met een donkere huid, mensen die weinig buiten komen, mensen ouder dan zeventig jaar en vrouwen ouder dan vijftig jaar. Voor die groepen is het belangrijk om een vitamine D-supplement te gebruiken. 

Vitamine D is oplosbaar in vet en wordt het best opgenomen als er ook vet of olie aanwezig is. Daarom kun je het best de minicapsules van de Bio-Vitamine D3 van Pharma Nord aanraden. De gelatinecapsules gevuld met koudgeperste olijfolie zorgen voor optimale opneembaarheid van vitamine D3.

(Advertentie)

UA is uitsluitend voor apotheekmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten