24 september 2019

Winnaars van de Grote Apothekersassistenten Kennistest van 2019 bekend!

Elena van der Hall-Nita (links op de foto, werkzaam bij Apotheek Schanswiel in Den Bosch) is dit jaar de grote winnaar van de Grote Apothekersassistenten Kennistest. Zij had 98% van de vragen goed beantwoord. De winnares van vorig jaar, Fokkelien Krijtenburg (rechts), kwam de prijs mee uitreiken.

Vandaag - op de dag van de apothekersassistent - hebben de organisatoren de winnaars van de Grote Apothekersassistenten Kennistest van 2019 in hun apotheek bezocht om hen te feliciteren en de prijzen en oorkondes uit te reiken. 

Dit zijn de winnaars:

De beste in alle categorieën samen:
Elena van der Hall-Nita
, Apotheek Schanswiel, Den Bosch. Score: 98% goed
Elena behoorde ook in 2017 tot de top-3, en eindigde dit jaar op de eerste plaats.

De beste in de categorie Farmaceutische Kennis:
Rowena de Beer
, Apotheek Zundert. Score: 97% goed
Tevens nr. 3 over alle categorieën samen, met 87% goed

De beste in de categorie Zelfzorg:
Elles van Groningen
, Apotheek Wheermolen, Purmerend. Score: 100% goed
Tevens nr. 2 over alle categorieën samen, met 93% goed

De beste in de categorie Communicatie en advies:
Eveline van der Heijden
, Service Apotheek Nistelrode. Score: 95% goed

De Grote Apothekersassistenten Kennistest wordt jaarlijks georganiseerd door Optima Farma, UA en Apoweb, respectievelijk beroepsvereniging, vakblad en aanbieder van e-learnings voor apothekersassistenten. Met deze Kennistest willen de organisatoren voor iedereen duidelijk maken dat je niet ‘zomaar’ apothekersassistent bent, maar dat je heel veel kennis en kunde moet hebben om dit beroep te kunnen uitoefenen. Ook vaardigheden zoals beoordelingsvermogen en communicatie zijn belangrijk. Door middel van de Kennistest kunnen deelnemers voor zichzelf peilen of die eigenschappen bij hen voldoende zijn of dat er op bepaalde onderdelen nog aanvullende scholing en/of opfriscursussen nodig zijn.

De Grote Apothekersassistenten Kennistest is geaccrediteerd voor 4 punten. Van degenen die de test met voldoende resultaat hebben afgelegd, worden de punten bijgeschreven in het KABIZ-register.

De deelnemers doorliepen vier toetsrondes van elk twintig vragen in de categorieën Farmaceutisch Kennis (2 rondes), Zelfzorg en Communicatie & advies. Op elk gebied werd ook een casus met vragen aangeboden. De vragen waren gesponsord door AMP, de KNMP, het FPZ-instituut, Accredidact, Nivel, Daphaer en Jur-advies.

De hoofdprijs was een grote reischeque, ter beschikking gesteld door PharmaLead, waarmee Elena met haar gezin kan gaan genieten van een mooie reis. 

Alle winnaars kregen een oorkonde, bloemen, taart, een jaarlidmaatschap van Optima Farma (inclusief een abonnement op UA), gratis toegang tot het voorjaarscongres 2020 en enkele goodiebags van Zarqa en Vichy. Daphaer stelde een Rituals-pakket ter beschikking. 

Allemaal van harte gefeliciteerd met dit resultaat!

Met medewerking van:
Accredidact, AMP, Daphaer, FPZ instituut, Jur-advies, KNMP/GIC, Nivel

Promotors zijn o.a.:
Acdapha, EFDH, KNMP, Service Apotheken, VAL

Sponsoren zijn o.a.:
Pharmalead (hoofdprijs), Professional Partners, Daphaer, Zarqa

UA is uitsluitend voor apotheekmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten