5 november 2018

Winnaars van de Grote Apothekers-assistenten Kennistest in het zonnetje gezet

Zaterdag 3 november was het zover: de winnaar van de Grote Apothekersassistenten Kennistest 2018 werd bekendgemaakt én de top-6 werd in het zonnetje gezet.

Op het najaarscongres van Optima Farma zou het gebeuren: de bekendmaking van de uiteindelijke winnaar van de Grote Apothekersassistenten Kennistest 2018. De top-4 was bekendgemaakt op de Dag van de Apothekersassistent. Wie zou de nummer 1 zijn? 
De hele dag bleven de kandidaten nog in spanning... Eindelijk, aan het eind van het congres kwam het verlossende woord. 

Eerst de nummer 3: 

Dat bleken er twee te zijn, met elk een gemiddelde score van 75%:
Sanne Visser-van der Grond (Huisartspraktijk van der Veen, Wissenkerke) en
Karen van Empel (Apotheek Eersel).

Dan de nummer 2: 

Lisette van der Nes-Kazen (Centraal Apotheek, Zwijndrecht) met een gemiddelde score van 78,75%.

And the winner is...

Met de score van gemiddeld 80% over vier vragenrondes kwam Fokkelien Krijtenburg als beste uit de bus. Zij is in dienst van PharmaLead en werkt in verschillende apotheken. Een trotse Fokkelien ontving de award en de eerste prijs - een vakantie-reischeque ter waarde van 500 euro.


Ook de winnaars in de afzonderlijke categorieën werden gehuldigd:

Categorie Farmaceutische kennis: 
Elena van der Hall-Nita, Apotheek Schanswiel, Den Bosch, met een score van 87,5% goede antwoorden.

Categorie Zelfzorg én categorie Communicatie en advies: 
S.D. Hilverda-Jonker, Apotheek Oog in Al, Utrecht. In beide categorieën had zij 80,0% van de vragen goed beantwoord.

Al deze kanjers werden op het congres in het zonnetje gezet met bloemen, een certificaat en huidverzorgingsproducten van Vichy en van Rituals. 

Ook dit jaar hebben Optima Farma, Vakblad UA, Apoweb en PharmaLead weer gezamenlijk de Grote Apothekersassistenten Kennistest georganiseerd. Met deze Kennistest willen deze organisaties voor iedereen duidelijk maken dat je niet ‘zomaar’ apothekersassistent bent, maar dat je heel veel kennis en kunde moet hebben om dit beroep te kunnen uitoefenen. Ook vaardigheden zoals beoordelingsvermogen en communicatie zijn belangrijk. Door middel van de Kennistest kunnen apothekersassistenten met name voor zichzelf, peilen of die eigenschappen bij hen voldoende zijn of dat er op bepaalde onderdelen nog aanvullende scholing en/of opfriscursussen nodig zijn.

De deelnemers doorliepen vier toetsrondes van elk twintig vragen in de categorieën Farmaceutische Kennis (2 rondes), Zelfzorg en Communicatie & advies.

UA is uitsluitend voor apotheekmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten