15 februari 2019

Werken bij Professional Partners Pharma - “Ik houd van afwisseling, zo wordt het nooit saai”

Twee apothekersassistenten, Lindita Gjafa en Fermalia de Klerk Wolters (respectievelijk links en rechts op de foto), werkten samen bij een openbare apotheek en hebben nu allebei gekozen voor een baan bij Professional Partners Pharma.

Ze houden van de afwisseling. “Door de kleine regio’s ben ik maximaal een halfuur onderweg; zonder files een kwartier.”

Nieuwe uitdaging

Ze werkten samen in een openbare apotheek in Zoetermeer. Een drukke apotheek met een superleuk en hecht team, zeggen ze. Maar Lindita zocht toch een nieuwe uitdaging. “Ik raak best snel verveeld als ik lang in dezelfde apotheek sta, dus werken bij een detacheringsbureau leek me leuk. Via LinkedIn werd ik benaderd door Professional Partners Pharma. Ze spraken me aan: goede arbeidsvoorwaarden. Ik dacht: dit is mijn kans, ik neem dit aanbod aan.”

Toen ze met de ex-collega’s uit eten ging en over haar nieuwe werk vertelde, raakte ook Fermalia geïnteresseerd. Haar contract zou een maand later aflopen en zij besloot om Lindita te volgen. “Ik koos bewust voor detachering, want als je solliciteert bij een vaste apotheek, weet je nooit of het je daar zal bevallen. Met de flexibiliteit van detachering is dat minder belangrijk. Ik dacht dat je als gedetacheerde ver moest reizen, maar van Lindita hoorde ik dat dat bij Professional Partners Pharma anders is. Ze doen echt hun best om te zorgen dat je in je eigen regio aan de slag kunt als je dat wilt. Vanuit mijn woonplaats Zoetermeer ben ik nu maximaal een halfuur onderweg; zonder files een kwartier.”

Beide apothekersassistenten hadden al voor hun switch veel ervaring in verschillende soorten apotheken: openbare, poliklinische, instellings- en dienstapotheken. Ze zijn van alle markten thuis en houden van afwisseling. Een uitstekende basis voor detachering.

Op het moment van het interview werkt Fermalia in een poliklinische apotheek, waar ze ontslagmedicatie aan het bed levert. “Ik werk op de verpleegafdelingen en overleg over de medicatie met artsen en

verpleegkundigen. We verwerken hier heel andere medicatie dan in de openbare apotheek, of in heel andere doseringen, bijvoorbeeld bij medicatie voor patiënten met cystic fibrosis. Ook gaan patiënten naar huis met een aangesloten infuus met antibiotica. Dat vereist heel andere uitleg.” 

Praatje maken

Lindita werkt in een ziekenhuisapotheek. “Ik doe medicatie-verificatiegesprekken, dat wil zeggen dat ik het medicijngebruik uitvraag, controleer en in het systeem zet. Ook vraag je dan naar aandoeningen die misschien relevant zijn voor de dosering en dergelijke. Dat doe ik zowel bij geplande opnames als bij spoedopnames (aan het bed) en op de spoedeisende hulp. In mijn functie heb ik ook tijd om een praatje te maken met patiënten, om naar ze te luisteren als ze willen vertellen. Verpleegkundigen hebben daar geen tijd voor.” 

Afwisseling

Maar, vertelt Lindita, er komt weer een plek in een openbare apotheek aan. “Ik houd van die afwisseling, zo wordt het nooit saai. Super! En mocht je het ergens niet leuk vinden, dan weet je dat je er na een tijdje weer weggaat.” Ze ervaart nog een voordeel van detachering: “Ik merk dat je de stress niet mee naar huis neemt. Of het nu gaat om onderlinge irritaties of om wat er nog moet gebeuren… je kunt veel makkelijker afstand nemen, heerlijk!” Doordat je in je eigen regio werkt, kom je ook regelmatig weer terug bij dezelfde apotheken. “Zo leer je de apotheek en het team kennen. Het is een fijne combinatie van afwisseling en vertrouwdheid.” Ook Fermalia wisselt het werk in het ziekenhuis af met de openbare apotheek: “Leuk, die afwisseling. Je ervaart ook hoe verschillende apotheken werken. Ook al had ik al tien jaar ervaring, je blijft zo dingen leren.”

Meer weten? werkenbijpp.nl/pharma
Foto met dank aan de Haga Apotheek
(Gesponsord bericht)

UA is uitsluitend voor apotheekmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten