17 maart 2022

Welk advies geef je bij lactose-intolerantie?

Kerutabs is een supplement en bevat het enzym lactase. Lactase helpt melksuikers (lactose) te verteren. Wanneer er niet voldoende lactase wordt aangemaakt kan het lichaam de lactose helaas niet goed verteren met vervelende klachten als gevolg.

Naar schatting komt lactose-intolerantie veel minder voor in Europa dan bijvoorbeeld in Azië en Afrika. In Nederland en België varieert het percentage tussen de 12 en 15 procent.

Maar waardoor worden klachten ten gevolge van lactose-intolerantie veroorzaakt en hoe herken je de symptomen? Gedurende de online cursus op ApoWeb wordt antwoord gegeven op deze vragen. Andere onderdelen die aan bod komen zijn: het verschil tussen koemelkallergie en lactose-intolerantie, hoe kan een diagnose gesteld worden en welke opties voor behandeling bestaan er. Naast het vermijden van lactose uit de voeding kan een supplement, waarvan Kerutabs een vertrouwd voorbeeld is, voor mensen met lactose-intolerantie uitkomst bieden. Handig voor onverwachte situaties, op reis of op vakantie. Of wanneer ze toch een keer die ene cappuccino willen drinken op het terras.

Kerutabs is een supplement en bevat het enzym lactase. Lactase helpt melksuikers (lactose) te verteren. Wanneer er niet voldoende lactase wordt aangemaakt kan het lichaam de lactose helaas niet goed verteren met vervelende klachten als gevolg.Meer weten over lactose-intolerantie en instructies over gebruik van Kerutabs?

Maak de ApoWeb cursus

UA is uitsluitend voor apotheekmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten