14 maart 2023

Voor Corinne is het een sport om mensen zo snel én zo goed mogelijk te helpen

Corinne heeft een half jaar vast bij een apotheek gestaan, voor ze Lead Healthcare weer opbelde: ‘mag ik terugkomen?’. Ze houdt van de afwisseling in haar werk, de uitdaging om de apotheken net een beetje beter achter te laten en de waardering die ze ervaart. Ze neemt ons mee in haar verhaal.

Multitasken is topsport

Het klinkt misschien gek, maar ik krijg energie van chagrijnige of boze mensen. Ook daar heb je helaas mee te maken in de apotheek. Komt iemand boos binnen? Dan zorg ik dat diegene weer tevreden de deur uit gaat. Dat geeft mij voldoening. Je moet je kunnen verplaatsen in mensen. Het gaat wel over hun gezondheid en medicijnen.

Ze zeggen wel eens dat werken in de zorg net topsport is. Niets is minder waar. In de apotheek is dit vooral in de middag van toepassing, dan is het topdrukte. Met de lange wachtrijen heb je beperkt tijd voor de patiënt. Voor mij is het een sport om mensen zo snel mogelijk én zo goed mogelijk te helpen. Hoe ik dat doe? Ik heb zo mijn maniertjes. Tijdens het typen van een recept geef ik vast de uitleg. Als ik daarna terugkom met het medicijn vraag ik of alles duidelijk is. Multitasken is key. En als het echt druk is, bewaar ik gewoon de rust. Het heeft geen zin om te stressen.

Terug van weggeweest

Het begon te kriebelen om vast bij één apotheek te gaan werken. Ik gaf toe aan deze kriebels, maar na een halfjaar miste ik de vrijheid en uitdaging. Ik belde Lead Healthcare op: “Mag ik alsjeblieft terugkomen?”. Ik werd met open armen ontvangen. Het is alsof ik nooit ben weggeweest. Achteraf ben ik toch blij dat ik er even tussenuit ben geweest. Want nu weet ik het zeker: ik wil nooit meer weg bij Lead Healthcare.

Ook een baan waar je energie van krijgt? Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s: www.leadhealthcare.nl/vacatures.

UA is uitsluitend voor apotheekmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten