29 september 2022

Van apothekersassistent naar drogist

Wil je van carrière switchen of in de apotheek meer aandacht besteden aan zelfzorggeneesmiddelen? Dan is de rol van (assistent)drogist wat voor jou! Je kunt als apothekersassistent gemakkelijk doorstromen naar het beroep van (assistent)drogist.

Stichting Pharmacon, al meer dan 75 jaar het exameninstituut voor de drogisterijbranche, biedt speciaal voor apothekersassistenten een verkorte examenroute aan voor het diploma Assistent-Drogist en Drogist. Als apothekersassistent weet je al veel van geneesmiddelen en met het examen ‘Assistent-drogist voor apothekersassistenten’ toon je jouw kennis op het gebied van zelfzorggeneesmiddelen, kleine kwalen en de verantwoorde zorg zoals die in drogisterij wordt toegepast.

Verkorte route

Apothekersassistenten kunnen bij Stichting Pharmacon een verkorte route afleggen voor het diploma Assistent-Drogist en Drogist. Na het registreren van het diploma Apothekersassistent kun je het examen ‘Assistent-drogist voor apothekersassistenten’ aanvragen. Als je dit examen hebt behaald, hoef je alleen nog het examen ‘Toezicht’ te halen om drogist te worden. Heb je interesse? Stuur dan een kopie van het diploma Apothekersassistente naar Pharmacon (Postbus 1253, 3600 BG, Maarssen) of mail het naar [email protected].

Gratis proefexamen

Pharmacon biedt ook voor deze examens een gratis proefexamen aan die jouw kans tot slagen beduidend verhoogt. Je kunt het proefexamen maken in een gebruiksvriendelijke omgeving die exact lijkt op het uiteindelijke examen. Volg deze link naar de proefexamens: www.pharmacon.nl/proefexamen-a...

We wensen alle kandidaten die examen gaan doen, veel succes!


UA is uitsluitend voor apotheekmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten