2 juli 2019

Vakantie, hitte en medicijnen

De vakantie staat voor de deur - of is voor sommigen al begonnen en we hebben ook al behoorlijk warme dagen gehad vorige week. Wijs jij je patiƫnten ook op de tips voor hitte en vakantie?

Drink voldoende, zoek de schaduw en de koelte op. Belangrijke adviezen voor kwetsbare mensen bij warm weer. Maar tegen de zomer is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan de adviezen voor hitte en medicijnen en voor medicijnen op vakantie.

  • Wijs gebruikers van diuretica op de mogelijkheid van uitdroging en de verschijnselen daarvan. Geef advies om dit te voorkomen of verwijs ze naar de arts, zodat patiĆ«nten niet zelf hun dosering gaan veranderen.

  • Hoe kun je bij een hittegolf je medicijnen bewaren onder de 25 graden? Dat is moeilijk. De koelkast is geen alternatief als dit niet heel duidelijk op het etiket of in de bijsluiter staat.

  • Ook tijdens de vakantie, onderweg of op bestemming kan het bewaren van medicijnen op de juiste temperatuur een uitdaging zijn. Belangrijk om wel te wijzen op het belang van de juiste temperatuur.

Zie ook www.apotheek.nl/themas/hitte-en-medicijnen

UA is uitsluitend voor apotheekmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten