24 november 2021

Vacature: Apothekersassistent Poliklinische Apotheek Amsterdam UMC

Jij bent de belangrijke schakel tussen arts en patiënt. Ben je apothekersassistent en wil je graag ervaring opdoen in de poliklinische apotheek van een ziekenhuis? Dan is Amsterdam UMC op zoek naar jou!

Wat ga je doen

In de poliklinische apotheek van Amsterdam UMC melden patiënten zich na hun ontslag uit het ziekenhuis of na een bezoek aan de polikliniek. Hierdoor verzamelt zich een diversiteit aan patiënten aan onze zitbalies. Omdat onze apotheek onderdeel is van een academisch ziekenhuis, bieden wij je de mogelijkheid om je als apothekersassistent verder te verdiepen en te ontwikkelen.

Als apothekersassistent in de poliklinische apotheek heb je een grote variatie aan werkzaamheden:

 • jij bent de schakel voor het uitleveren van medicatie tussen de arts en patiënt en tussen de overdracht van het ziekenhuis naar de thuisapotheek van de patiënt;
 • je speelt een rol in onder andere het controleren van doseringen, medicatiebewaking uitvoeren en de juiste voorlichting geven aan de patiënt;
 • zorgdragen voor een actueel medicatieoverzicht en een kloppend medicatieprofiel in het dossier van de patiënt;
 • ontslagmedicatie leveren voor het gehele ziekenhuis;
 • naast je (zit)balie werkzaamheden werk je in ieder geval één dag per week in onze backoffice waar je onder andere ontslagrecepten verwerkt;
 • tevens neem je deel in één van onze verschillende werkgroepen waaronder het medicatieteam, bestellingen, ontslag en het medicijnkluizenteam.

Daarnaast ben je ook betrokken bij projecten en backoffice taken en neem je deel aan werkgroepen in verschillende poliklinieken en poli’s.

Wat neem je mee?

 • een afgeronde MBO opleiding apothekersassistent;
 • bij voorkeur ervaring met het CGM apotheeksysteem (voorheen Mira); goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; redelijke beheersing van de Engelse taal;
 • uitstekende rekenkundige vaardigheid.

Als apothekersassistent pas je goed bij ons als je je thuis voelt in een grote apotheek, waarin geen dag hetzelfde is en je medicatiekennis verrijkt wordt door de complexe zorg die wij als academisch ziekenhuis aan onze patiënten bieden. Je durft verantwoordelijkheid te nemen en kan zelfstandig werken, waarbij je altijd bij je collega’s terecht kunt met vragen. Uiteraard heb je het beste voor met de patiënt en weet je deze door je uitstekende communicatieve vaardigheden gepast te woord te staan. Je houdt van drukte, springt bij waar nodig is en schakelt makkelijk tussen verschillende taken.

Wat bieden we jou?

 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast contract.
 • Inschaling in schaal 6 (€ 2.131 - € 2.979).
 • Bij aantoonbare poliklinische ervaring en gebleken geschiktheid inschaling in schaal 7 (€ 2.422 - € 3.280). Dit is het geval als je ervaring hebt met CGM en met terhandstelling ziekenhuis verplaatste zorgmedicatie.
  Naast een goed salaris krijg je onder andere 8,3% eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag. Bereken hier jouw netto salaris.
 • Gratis en onbeperkt toegang tot onze online leeromgeving GoodHabitz. Pensioenopbouw bij het ABP, waarvan wij 70% van de premie betalen.
 • Vergoeding van 75% van je OV-reiskosten. Kom je liever op de fiets? Dan hebben we een goede fietsregeling.
 • Een actieve personeelsvereniging én Jong Amsterdam UMC vereniging, die beide leuke (sportieve) activiteiten en evenementen organiseren.

Heb je nog vragen? 

Voor inhoudelijke informatie kun je terecht bij An Lan Kam (locatie VUmc) of Ursila Linger (locatie AMC) via telefoonnummer 020-4442777.

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Dewi Henneman.

(Recruitment adviseur) via [email protected] of 06-21919443.

Bij locatie VUmc maakt een rekentoets deel uit van de sollicitatieprocedure.

UA is uitsluitend voor apotheekmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten