16 april 2018

Sharon Janssen: “Bij PharmaLead heb ik een fijne werk-privébalans”

Sharon Janssen heeft bij meerdere detacheringsbureaus gewerkt maar is bij PharmaLead echt in haar element. De opdrachten zijn afwisselend, ze weet ruim van tevoren waar ze naar toe moet en PharmaLead houdt goed rekening met haar werk-privébalans. 


Sharon werkt afwisselend in de poliklinische apotheek van de academische ziekenhuizen in Maastricht en Nijmegen. Ze woont tussen beide steden in. “In Maastricht UMC sta ik aan de balie, in Radboudumc Nijmegen zit ik in het apotheekserviceteam en doe ik medicatieverificatie”, vertelt ze. Leuk werk, afwisselend ook. “In het apotheekserviceteam verzorgen we proactief de herhaalmedicatie van biologicals zoals TNF-alfaremmers en groeihormonen. Daarvoor nemen we telefonisch contact op met patiënten en nemen de vragen door over mogelijke contra-indicaties en interacties. We vragen onder andere of er nog veranderingen zijn in de overige medicatie, en of er een allergie is ontstaan. Als alles in orde is, zorgen we voor een geldig recept en spreken we af wanneer de medicatie kan worden thuisbezorgd.”

Eerder werkte Sharon drie jaar in een openbare apotheek, waar ze leiding gaf aan een team dat de medicatie verzorgde voor uitdeelposten bij huisartspraktijken. Een leuke baan, maar toen de samenstelling van haar team na een fusie veranderde en ze steeds vaker in haar vrije tijd met onderlinge problemen te maken kreeg, ging ze naar iets anders uitkijken. Iets met meer afwisseling, waar al haar capaciteiten goed tot hun recht zouden komen. Daarom koos ze voor een detacheringsbedrijf. Sharon heeft bij meerdere detacheringsbureaus gewerkt maar is bij PharmaLead echt in haar element. “De opdrachten zijn afwisselend en PharmaLead houdt goed rekening met mijn wensen en privéleven. De afstanden zijn niet al te groot en met je leaseauto die je ook privé mag gebruiken is dat geen probleem.” Over het algemeen weet ze bijna altijd van tevoren in welke apotheek ze werkt, al moet je als gedetacheerde ook flexibel zijn, want het kan zijn dat een apotheek op korte termijn iemand nodig heeft. “Maar doordat er zoveel medewerkers zijn, kan PharmaLead dan iemand inzetten voor wie het niet al te ver is.” Dat zijn ook de dankbaarste opdrachten: “Je helpt een apotheek uit de brand en dan merk je dat je werk gewaardeerd wordt. Ze zijn blij met je.”

Waar Sharon vooral goed over te spreken is, is de werk-privébalans. “Die is echt super! Ik houd goed tijd over voor andere dingen en over een lange vakantie doen ze ook niet moeilijk.” In de meeste apotheken is dat lastig, maar niet bij PharmaLead. “Als het buiten de schoolvakanties is, heb ik supersnel goedkeuring voor mijn vakantie”, vertelt Sharon. Met haar vriend maakt ze graag lange, verre reizen. Ze is net terug van een trip naar Australië. “Ik vroeg het aan en de volgende dag kon ik al gaan boeken”, vertelt ze. “Ze willen hun werknemers tevreden houden; logisch, want een goede werknemer wil je houden!”

(Advertentie)