25 februari 2020

Samenwerking Etos en Thuisapotheek

Etos en Thuisapotheek zijn 25 februari een samenwerking gestart. Met de Etos+-app (Etos-Plus-app) kunnen klanten eenvoudig voorgeschreven geneesmiddelen bestellen en ontvangen. In Haarlem en Overveen loopt nu een pilot van vier maanden.

Mensen die de Etos+-app downloaden, worden ingeschreven bij Thuisapotheek. Deze apotheek maakt de medicatie klaar en bezorgt deze in neutrale verpakking waar de klant wil: thuis of bij een Etos-winkel bij een pick-up balie of uit een beveiligde kluis met persoonlijke code. Het uitgiftegesprek vindt plaats per telefoon op een tijdstip dat de klant aangeeft. De Thuisapotheek verzorgt ok de medicatieverificatie, begeleiding en medicatiereviews. De app geeft de patiƫnt een overzicht van zijn of haar medicatie en biedt tevens een herhaalservice. (N.B. De Etos+-app is uitsluitend voor de bestelling van receptmedicijnen via de Thuisapotheek. Er kunnen geen zelfzorgmedicijnen en drogisterijartikelen mee besteld worden.)

Etos en Thuisapotheek zijn deze service gestart omdat uit onderzoek blijkt dat mensen behoefte hebben aan meer gemak, snelheid en privacy bij het ophalen of ontvangen van geneesmiddelen.

Hans Smit, Apotheker bij Thuisapotheek, geeft aan: "Binnen deze samenwerking is Thuisapotheek het gekwalificeerde aanspreekpunt voor deskundig advies over receptgeneesmiddelen en medicatiebewaking. Thuisapotheek.nl is verantwoordelijk voor medicatiebegeleiding en medicatiereview. Thuisapotheek verzorgt de geneesmiddelen en de klantenservice."

"Etos ziet in Thuisapotheek een gedegen partner voor deze service", aldus Saskia Egas Reparaz, algemeen directeur van Etos. Ze vervolgt: "Deze medicijnservice sluit goed aan bij de ingeslagen strategie van Etos en past bij de veranderende behoefte van de consument."
Klik op deze link om de introductie video te kijken.

(Bron: Etos, afdeling Mediarelaties)

UA is uitsluitend voor apotheekmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten