11 december 2019

Professional Partners Pharma, een terugblik op het afgelopen jaar

Wat begon als een bescheiden groepje van nog geen 10 apothekersassistenten is uitgegroeid tot een club van 30. Professional Partners Pharma is het afgelopen jaar drie keer zo groot geworden. Wie had dat verwacht? Myrte Groen (r), Agnes Baptist (l) en Nicolette Dinkela (m) bespreken de ervaringen van het afgelopen jaar.

Het afgelopen jaar is voorbijgevlogen. Waar de start van het jaar in het teken stond van naamsbekendheid creëren en het werven van nieuwe apothekersassistenten, is het aan het einde van dit jaar al zo dat er veel apothekersassistenten zich wíllen aansluiten bij Professional Partners Pharma, zonder dat ze zijn benaderd via onder meer LinkedIn. Myrte en Agnes hebben dit jaar hard hun best gedaan om “de markt” te laten weten wie Professional Partners Pharma is en waar ze voor staat; afwisselende opdrachten, partnership en persoonlijke aandacht. In eerste instantie contacten leggen via onder meer LinkedIn, mond-tot-mondreclame, een stand op het KNMP-voorjaarscongres, ga zo maar door. Professional Partners Pharma heeft flink terrein gewonnen als het gaat om naamsbekendheid dit jaar en mensen hebben ervaren: ze doet wat ze belooft.

In april van dit jaar werd Nicolette Dinkela aangesteld als regiomanager. De organisatie besloot zich uit te breiden naar Noord- en Oost-Nederland. Deze stap heeft ervoor gezorgd dat Professional Partners Pharma een grotere spreiding heeft en door heel Nederland apothekers van de juiste professionals kan voorzien. Inmiddels is er ook voor gekozen om delen van Noord-Brabant en Zeeland aan het bestaande werkgebied toe te voegen. Op deze manier kan de positieve groei doorgezet worden en kunnen de apotheken altijd goed worden ondersteund.

Verschuiving

Bij de start van Professional Partners Pharma werden er vooral apothekersassistenten bij openbare apotheken geplaatst, maar tegenwoordig ziet Myrte hierin een verschuiving. “We startten met voornamelijk openbare apotheken als opdrachtgevers. Als we nu terugkijken zien we een verschuiving en bestaat bijna de helft van onze opdrachtgevers uit ziekenhuizen. Door onze grote keuze aan apothekersassistenten, merken wij dat de opdrachtgever de professional krijgt, die het best past in de functie. En wanneer het niet helemaal past bespreken we open met elkaar hoe we alsnog optimaal kunnen samenwerken. Zo bieden we de assistenten perspectief en kunnen ze zich doorlopend ontwikkelen. Dat geeft veel voldoening.”

Het wervings-, selectie- en kwalificatieproces bij het vinden van nieuwe  apothekersassistenten is streng, aangezien deze organisatie de beste kwaliteit wil voor de opdrachtgever, maar zeker ook de assistent moet zich kunnen vinden in het door de opdrachtgever gewenste profiel. Samen kijken ze naar de beste match en bouwen hiermee een partnership op. Klinische, poliklinische, junior of senior apothekersassistenten, bij Professional Partners Pharma hebben ze het. De positieve groei die ingezet is moet volgend jaar verder vorm krijgen. Door in de begeleiding mee te groeien houden professionals het persoonlijke contact, wordt het werkgebied kleiner en heeft de opdrachtgever altijd een direct inzetbare professional uit de regio. 

Werken bij Professional Partners Pharma

De apothekersassistenten die werkzaam zijn bij Professional Partners Pharma hebben veel opties om zichzelf te ontwikkelen en in hun leaseauto naar verschillende, afwisselende opdrachten toe te rijden. In een jaar dat alles goed gaat, zijn er ook dingen waar de organisatie tegen aangelopen is. Soms bleek de reistijd toch wel een stuk langer te zijn dan van tevoren gedacht. Dit zijn leermomenten, waar volgend jaar beter op gelet gaat worden. Door een stijging van het aantal apothekersassistenten en partnerships met apotheken door heel Nederland is dit ‘probleem’ opgelost en zal de reistijd beduidend korter worden. “Ook zijn we eerlijk gezegd overvallen door de vele aanvragen in de zomervakantie. We konden de flexibiliteit niet meer garanderen en hebben helaas nee moeten zeggen tegen veel aanvragen.  We zijn om die reden nu al bezig om de planning voor de zomervakantie rond te krijgen, zodat we alle opdrachtgevers komende zomer nóg beter kunnen ondersteunen.”

Naast het werken bij Professional Partners Pharma zijn er ook regelmatig leuke borrels, personeelsuitjes en bijeenkomsten op het hoofdkantoor. In de zomer van dit jaar hebben alle apothekersassistenten samen een tapas-workshop gevolgd. Een erg leuke dag en zoiets zal in de toekomst steeds vaker worden georganiseerd, te beginnen met een nieuwjaarsborrel op 9 januari 2020.

Toekomst

Het komend jaar wil de organisatie de positieve groei van het afgelopen jaar doorzetten. Dat betekent meer apothekersassistenten verwelkomen en een stijging in het aantal opdrachtgevers. We vergeten niet waar we vandaan komen, dus wij zullen altijd onze apothekersassistenten centraal stellen. We vinden het belangrijk om te weten wat voor jou belangrijk is, waar je heen wilt en wat jouw plannen zijn. We hebben aandacht en tijd voor jou als persoon, maar ook als professional. Het persoonlijke aspect is iets waar we voor staan en dat zullen wij nooit veranderen. We zijn er niet op uit om de grootste te zijn, maar wel de beste in wat we doen.

We willen graag al onze gewaardeerde collega’s en onze opdrachtgevers bedanken voor dit mooie eerste jaar. In 2020 gaan we samen nog veel meer mooie dingen doen, maar vergeet nu even niet te ontspannen en samen met familie te zijn tijdens de feestdagen. En mocht u als opdrachtgever juist tijdens deze periode ondersteuning wensen, dan lossen we dat graag samen op. Zo doen we dat.

Iedereen alvast hele gezellige feestdagen toegewenst en een gezond en gelukkig 2020!

Met vriendelijke groet,

Het team van Professional Partners Pharma


We zijn er niet op uit om de gróótste te zijn, maar wel de béste in wat we doen.


(Gesponsord bericht)

UA is uitsluitend voor apotheekmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten