15 januari 2019

Professional Partners Pharma detacheert en leidt op

Werken via detachering is dé manier om meer afwisseling in je baan te krijgen. Of om juist eens rond te kijken welk soort werk je het best bevalt. PP Pharma is een relatief nieuw detacheringsbureau, met veel aandacht voor kwaliteit, opleiding en partnerschap.

“Het belangrijkste bij detacheren is aandacht hebben voor de wensen van opdrachtgever én van de gedetacheerde”, zegt Myrte Groen, manager bij het voor de apotheek relatief nieuwe detacheringsbureau PP Pharma. ‘PP Pharma’ staat voor de afdeling farmacie bij Professional Partners, een HR-dienstverlener die bij de overheid al ruime ervaring heeft met detacheren. Myrte Groen en haar collega Agnes Baptist zijn volop bezig om de detacheringstak voor de farmacie te coördineren en stap voor stap verder uit te bouwen tot een landelijk dekkende dienstverlening. Een logische stap, want apotheken kampen vaak met tekorten aan apothekersassistenten. “Ze hebben tegenwoordig een minimum aan mensen op de werkvloer. Zodra er iemand uitvalt, is er een probleem”, verklaart Myrte. “Aan de andere kant zijn er apothekersassistenten die graag eens wat meer willen rondkijken en ervaring op meerdere werkplekken willen opdoen, liefst met de zekerheid van een vast contract, een leuke leaseauto en ruimte voor persoonlijke groei. Detachering brengt de wensen van beide bij elkaar.”

Partner

Maar PP Pharma is meer dan een ‘koppelingsbureau’. “We heten niet voor niets Professional Partners: we zijn een partner. We voorzien in kwaliteit. Als er bijvoorbeeld behoefte is aan meer opleiding om een apothekersassistent op een plek te detacheren, dan regelen we dat. We hebben partnerschappen met apotheken waar onze assistenten ervaring kunnen opdoen, bijvoorbeeld met verschillende apotheekinformatiesystemen of met ziekenhuisfarmacie.”

Myrte en Agnes zijn - net als veel apothekers en apothekersassistenten - bezorgd over het ‘niveau 2’-instroomniveau van de opleidingen. “Voor assistenten die net van de opleiding komen, kunnen we zorgen dat ze werkervaring opdoen - vlieguren maken, zoals we dat noemen”, vertelt Myrte.

“Zo worden ze als professional steeds waardevoller voor apothekers. Uiteindelijk kan een assistent overstappen naar een apotheek als er een ‘match’ is. We verliezen dan misschien een goede kracht,

maar het gaat ons erom dat we een goede partner zijn: zo houden we tevreden opdrachtgevers en tevreden medewerkers. 

Daarom bieden ze goede arbeidsvoorwaarden en - heel belangrijk - relatief kleine regio’s, zodat je niet ver naar je opdracht hoeft te rijden. Natuurlijk krijg je wel een leaseauto ter beschikking. “Maar alles is op maat”, vertelt Agnes. “Als een medewerker niet bij het ziekenhuis kan parkeren, kan ze desgewenst behalve een leaseauto ook een vouwfiets krijgen om het laatste stukje af te leggen.”

Competenties

Naast de reguliere nascholingen via CME-online - die vooral gericht zijn op inhoudelijke kennis - wordt veel aandacht besteed aan ontwikkeling van competenties en de zogeheten soft skills, vertelt Myrte. “Denk aan communicatie, houding, gedrag, omgaan met agressie, maar ook ontspanning tussendoor: zaken die in de beroepsopleiding veel minder aan bod komen.”

Myrte en Agnes zijn volop aan het werven om de farmacietak uit te bouwen. Dat gebeurt via diverse kanalen; met name sociale media en mond-tot-mondreclame spelen een belangrijke rol. “We selecteren streng, want we willen kwaliteit voor onze opdrachtgevers. Als we zien dat iemand potentie heeft, dan steken we er energie in om eventueel ontbrekende vaardigheden te verbeteren. Ben je eenmaal binnen, dan heb je aan PP Pharma een top-werkgever. Wij zijn er voor onze mensen, de lijnen zijn kort, je krijgt een goed salaris en prima secundaire regelingen.”

Meer weten? www.pp-pharma.nl

(Foto: Links Myrte Groen, rechts Agnes Baptist)
(Gesponsord bericht)

UA is uitsluitend voor apotheekmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten