19 december 2017

Pharmalead-directeur David van Hartskamp: "Als mensen het naar hun zin hebben op het werk, komen ze fijner thuis"

In de loop van dit jaar hebben verschillende apothekersassistenten werkzaam bij Pharmalead in de UA-nieuwsbrief toegelicht wat ze van hun werk als gedetacheerd apothekersassistent vonden. In deze laatste aflevering van dit jaar vertelt David van Hartskamp, directeur en oprichter van Pharmalead, over zijn bedrijf dat dit jaar tien jaar bestaat.

David van Hartskamp is trots op zijn bedrijf Pharmalead, dat gericht is op interim professionals in de apotheek. Apothekers, apothekersassistenten en tegenwoordig ook steeds meer farmaceutisch consulenten en farmakundigen. Tien jaar geleden begon hij met twee apothekersassistenten, nu heeft Pharmalead 250 apothekersassistenten in dienst. Er is een behoefte aan een flexibele schil in apotheken, maar ook apothekersassistenten zelf kiezen blijkbaar voor deze vorm van flexibiliteit. Waarom?

“In essentie is werken in de zorg het mooiste werk dat er bestaat. Je kunt echt iets betekenen voor anderen. Maar door werkdruk, regeldruk, eisen van zorgverzekeraars en wat al niet meer, kun je patiënten niet altijd zo goed helpen als je zou willen, en schiet overleg met je collega’s er vaak bij in. Daardoor ervaren veel zorgprofessionals niet het plezier dat je zou verwachten bij een baan die in potentie zo betekenisvol is. Niet alle apothekers komen nog toe aan het geven van complimenten, overleg en dergelijke. Bij Pharmalead richten we ons sterk op die bekrachtiging en verbondenheid. We sluiten niet alleen een arbeidscontract, maar als het ware ook een psychologisch contract. Daardoor voelen mensen zich gewaardeerd. We zorgen voor verbondenheid, betrokkenheid, aandacht. Dat komt het werkplezier ten goede. Dat zal iedere arbeidspsycholoog bevestigen.

Psychologisch contract

“Een psychologisch contract betekent dat we niet alleen ‘harde’ afspraken met een medewerker maken, zoals over salaris en beschikbaarheid, maar dat er net zoveel aandacht is voor de vaak onuitgesproken, zachte zaken: de sociale sfeer op het werk, een goede balans tussen werk en privé, kwaliteit van feedbackmomenten en passende ontwikkelingsmogelijkheden. Zeker in een bedrijf zoals het onze, waar professionals meestal extern bij apotheken en ziekenhuizen werken, is dit cruciaal.”

“Een paar voorbeelden: per regio werken de professionals met een Teammanager; die zoekt regelmatig contact met je en vraagt hoe het gaat. Je kunt je ei kwijt in een beschermde omgeving. Die Teammanager staat zelf ook twee dagen per week in de apotheek en weet dus waar je het over hebt. De verbondenheid wordt ook bevorderd door de teamuitjes, app-groepen, gezamenlijke cursussen en door regionaal werkoverleg. Ook stimuleren we de persoonlijke ontwikkeling. Daar geven we tijd, geld en gelegenheid voor. Niet alleen voor cursussen die accreditatiepunten opleveren, maar ook voor andere trajecten, bijvoorbeeld een HBO-opleiding of een managementcursus.”

Aansluiten bij jouw behoefte

Ook op andere manieren probeert Pharmalead om het zijn mensen zo goed mogelijk naar de zin te maken. Van Hartskamp: “We sturen mensen zoveel mogelijk naar die opdrachten waar ze hun favoriete werk kunnen uitvoeren en waar hun kwaliteiten optimaal benut worden. Voor de een is dat medicatieverificatie, voor de ander bereiden, maar het kan ook declareren zijn of voorraadoptimalisatie. Zo doen onze professionals het werk dat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn.”

“Je werk moet ook uitdagend blijven. Want werken in de zorg geeft veel voldoening, maar het is ook best pittig. Onze mensen zoeken deze uitdaging vanuit hun bevlogenheid.”

Erkenning

Dat Pharmalead voor zowel opdrachtgevers als voor werknemers in een behoefte voorziet, blijkt uit de groei in de afgelopen tien jaar. Pharmalead won diverse malen een ‘FD Gazellen’ (voor snelgroeiende middelgrote bedrijven), en bezette dit jaar zelfs  de derde plaats. Belangrijk is ook dat het bedrijf dit jaar heeft meegedaan aan de ‘Beste Werkgever scan’ en daar met 7,6 ver boven gemiddeld scoorde. Pharmalead voldoet aan de NEN 4400-1 en wordt daarvoor tweemaal per jaar geaudit. Van Hartskamp is trots op de waardering en het vertrouwen dat hij krijgt van opdrachtgevers, met als resultaat een toenemende vraag naar de dienstverlening van Pharmalead bij zowel bestaande als nieuwe klanten.

“Onze aandacht voor onze mensen maakt dat de professionals met plezier blijven werken. Dat is goed voor onze opdrachtgevers, voor de professionals en voor Pharmalead zelf.”


[Gesponsord bericht]