17 augustus 2018

Oxygen for health

Bij vrijwel alle lichaamsprocessen speelt zuurstof een sleutelrol. Een zuurstoftekort is daarom fataal voor het lichaam, zo ook in de mond. Adviseer daarom blue®m mondverzorging met actieve zuurstof.

65% van het menselijk lichaam bestaat uit zuurstof en dit percentage daalt naarmate men ouder wordt. Bij vrijwel alle lichaamsprocessen speelt zuurstof een sleutelrol: het is nodig bij de celstofwisseling en het onderhoud van cellen en weefsel. Een zuurstoftekort is daarom fataal voor het lichaam, zo ook in de mond.

Zuurstoftekort

Uit onderzoek blijkt dat vrijwel alle ziekteprocessen gelinkt kunnen worden aan een zuurstoftekort. Als we kijken naar de zuurstofspanning (pO2-waarde) van geïnfecteerde of beschadigde weefsels, dan blijkt dat deze waardes veel lager zijn dan in een gezonde situatie. Dit geldt ook voor tandvlees, kaakbot of slijmvlies dat ontstoken is (zie de afbeelding middenonder).

Door lokaal de zuurstofspanning te verhogen, wordt het lichaamseigen herstel geactiveerd. Veel mensen met peri-implantitis, parodontitis, mucositis of wonden in de mond na extractie en chemo hebben daarom baat bij de inzet van blue®m oral gel (# Z-Index 15951898).blue®m’s founding father Peter Blijdorp was een pionier als het gaat om het gebruiken van zuurstof binnen de tandheelkunde. Hij was al vroeg op de hoogte van de heilzame werking van zuurstof en zo ontwikkelde hij blue®m: hoogwaardige mondverzorging op basis van actieve zuurstof.

De geleidelijke afgifte van actieve zuurstof zorgt ervoor dat schadelijke en ziekteverwekkende bacteriën in de mond worden aangepakt, zonder het natuurlijke evenwicht van de mond te verstoren. Dit maakt dat de mondflora in balans blijft en het lichaamseigen herstel wordt ondersteund. Naast zuurstof, bevatten de producten van blue®m ook honing, lactoferrine en xylitol. Stuk voor stuk krachtige en synergetische ingrediënten die helpen om de mond gezond te houden.

De sleutel tot een goede mondgezondheid is een goede mondhygiëne, een gezonde lifestyle en het gebruik van de juiste mondverzorgingsproducten op basis van actieve zuurstof. Oxygen for health, noemen wij dat!

Voor meer informatie: www.bluemcare.com/ua

(Advertentie)

UA is uitsluitend voor apotheekmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten