25 mei 2023

Nieuw: AeroChamber2go™ ondersteunt astma en COPD patiënten in de lente

Voor astma en COPD patiënten kan het lenteweer (hooikoorts) een obstakel zijn om eropuit te gaan. De lente kan hooikoortsklachten veroorzaken en daardoor de kans op aanvallen en ziekenhuisopnames vergroten¹.

Voor deze patiënten is het belangrijk dat zij hun medicatie onderweg op de juiste manier gebruiken: dosisaerosol mét voorzetkamer voor een betere longdepositie.

Veel patiënten vinden het niet handig om een voorzetkamer mee te nemen als zij op pad gaan. De AeroChamber2go™ is speciaal ontwikkeld in samenwerking met de actieve astma en COPD patiënt, voor gebruik buitenshuis en onderweg:

  • compact formaat (past in broek-/jaszak en kleine handtas)
  • met opbergvak voor dosisaerosol
  • stevig ontwerp voor onderweg
  • snel toegankelijk bij astma aanval; altijd binnen handbereik
  • geschikt voor iedere voorzetkamer gebruiker, vanaf 5 jaar

Uniek in Nederland

AeroChamber2go™ voor onderweg is dé oplossing voor de actieve patiënt; altijd en overal een voorzetkamer binnen handbereik.
AeroChamber2go™ is een aanvulling op de voorzetkamer voor thuisgebruik, zoals de vertrouwde AeroChamber Plus® Flow-Vu®. Voor patiënten die geen AeroChamber Plus® Flow-Vu® gebruiken, kan de AeroChamber2go™ ook naast andere voorzetkamers worden ingezet.

Vergoeding zorgverzekeraar

AeroChamber2go™ valt net als de AeroChamber Plus® Flow-Vu® onder de vergoedingsregeling en het eigen risico vanuit de basisverzekering. Verzekerden bij CZ* en Achmea** krijgen per jaar twee voorzetkamers vergoed. Deze patiënten kunnen naast een voorzetkamer voor thuisgebruik, óók de AeroChamber2go™ voor onderweg vergoed krijgen. 

Aanvragen demonstratiemodel voor inhalatie-instructie

Uiteraard vraagt ook de AeroChamber2go™ om goede inhalatie-instructies. Vraag nu kosteloos een demonstratiemodel aan. 

¹Osborne, N.J., Alcock, I., Wheeler, B.W. et al. Pollen exposure and hospitalization due to asthma exacerbations: daily time
series in a European city. Int J Biometeorol 61, 1837–1848 (2017). FC0682023. Medisch hulpmiddel

*Zorgverzekeraars aangesloten bij CZ: Just, OHRA en Nationale Nederlanden
**Zorgverzekeraars aangesloten bij Achmea: Zilveren Kruis, Zilveren Kruis Ziezo, Interpolis, FBTO, De Friesland en Pro Life

UA is uitsluitend voor apotheekmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten