24 september 2019

Nicolette Dinkela van Professional Partners Pharma:

“We zoeken nog veel apothekersassistenten in het noorden”

Nicolette Dinkela is regiomanager in noord-oost-Nederland voor de farmatak van Professional Partners. “Wil jij persoonlijk het verschil maken binnen de apotheek, kom dan zeker op gesprek”.


Het detacheringsbedrijf Professional Partners is nog niet zo lang actief in de apotheekwereld. “Maar het gaat als een speer”, vertelt manager Myrte Groen. “Apotheken hebben veel behoefte aan tijdelijke apothekersassistenten. En ook wij hebben dus behoefte aan apothekersassistenten.”

In noord-oost-Nederland (Groningen, Friesland, Drenthe) is Nicolette Dinkela begin dit jaar aangesteld als regiomanager. Zelf is Nicolette een allround apothekersassistent. “Ik heb de laatste 20 jaar in alle soorten apotheken gestaan: openbaar, bij huisartspraktijken, klinisch, poliklinisch, bereidingsapotheken, opzetten van medicatieverificatie bij ziekenhuisopname en -ontslag, noem maar op.” Nicolette houdt namelijk van afwisseling; dat is de reden dat ze op een gegeven moment voor detachering koos.

Toen ze begin vorig jaar uit Voorburg naar Friesland verhuisde (“voor de liefde!”), wilde ze graag weer in een apotheek en/of ziekenhuisapotheek werken. “Maar gek genoeg - mijn ervaring werkte tegen me”, vertelt ze. “Waar apotheken in de Randstad blij waren met mijn uitgebreide ervaring, waren de apothekers hier bang dat ze me snel weer kwijt zouden zijn.” Zo kwam ze in gesprek met een detacheringsbureau - Professional Partners. Die zagen haar potentie en boden haar aan regiomanager te worden. “Ik heb nu een kantoor in Drachten waar ik de sollicitatie- en functioneringsgesprekken voer. Ik begeleid de apothekersassistenten in mijn regio. Ik help ze bijvoorbeeld ook op de werkvloer om een bepaald apotheeksysteem te leren kennen.”

Door het wegvallen van een ander detacheringsbureau in de regio is er veel vraag naar vervangend personeel. “We kunnen dus nog goed extra apothekersassistenten gebruiken”, zegt Nicolette lachend.

Begeleiding en coaching

“Wij willen graag de verbinding aangaan met apotheken en het verschil maken. We willen niet plat ‘assistenten leveren’, maar meedenken, helpen bij het coachen en trainen van hun personeel. Dus we organiseren niet alleen trainingen voor onze eigen mensen, maar ook voor apotheken voor hún personeel. Bijvoorbeeld over agressie aan de balie. Dat kan op locatie.” Nicolette voorziet dat er binnenkort vaker problemen aan de balie gaan ontstaan door de samenvoeging van De Friesland Zorgverzekeraar en Zilveren Kruis.

“Voor de trainingen werken wij samen met een trainer met ervaring in de apotheek en woonachtig in Groningen, al is ze natuurlijk inzetbaar in het hele land.”

En Nicolette heeft nog meer plannen: “Met de ROC’s willen we samenwerken om via een BBL-opleiding iets te doen aan de tekorten aan apotheekpersoneel.” 

Samenwerking en innovatie

Het valt Nicolette op dat de apotheken in noord-oost-Nederland voorop lopen in projecten, pilots, samenwerking en innovatie. “Ze pakken veel aan; dat is echt leuk! Je merkt dat het goed loopt.”

Het was best een grote overgang, van de randstad naar Friesland, vertelt Nicolette. “Maar ik vind het hier heerlijk. De mensen zijn zo lief! Ik merk dat mensen veel meer samenwerken en minder op zichzelf zijn. Noaberschap heeft daar veel mee te maken. Ook bij de apotheken zie je meer samenwerking.” In die samenwerking wil Nicolette namens Professional Partners bemiddelen en meedenken. Ze houdt van een persoonlijke benadering. “Dat is hoe ik ben, zo zit ik in elkaar. En zo zitten ze hier ook in elkaar; het matcht gewoon goed.”

(Gesponsord bericht)

UA is uitsluitend voor apotheekmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten