21 december 2018

MMC (Veldhoven) zoekt Apothekersassistenten (24-36 u/week)

Zijn patiënt- en medicatieveiligheid ook jouw speerpunten in je werk als apothekersassistent en wil je jouw kennis en ervaring graag inzetten binnen onze ziekenhuisapotheek?

Vacaturedetails 

Patiënt- en medicatieveiligheid zijn twee speerpunten van onze ziekenhuisapotheek. Om deze speerpunten verder te ontwikkelen hebben wij de taken van onze apothekersassistenten opgesplitst. Je richt je in je werk op het gereedmaken van geneesmiddelen voor toediening voor de individuele patiënt (‘VTGM en bereidingen’) óf op medicatieverificatie. Als apothekersassistent ben je dus voornamelijk binnen een van deze gebieden werkzaam. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de distributie en het uitzetten van geneesmiddelen op naam van de patiënt. Ook lever je een bijdrage aan kwaliteitsverbetering binnen de ziekenhuisapotheek.

Je werkzaamheden als Apothekersassistent

Voor Toediening Gereed Maken (VTGM) en bereidingen

 • Als Apothekersassistent in de richting VTGM en bereidingen ben je werkzaam binnen de depotheken ( = decentrale apotheekunit) en in de cleanroom. Je maakt geneesmiddelen gereed voor klinische- en poliklinische patiënten.
 • Je hoofdtaak betreft voornamelijk het toedieningsgereed maken van intraveneuze bereidingen voor de opgenomen patiënten van Máxima Medisch centrum op locatie Veldhoven.
 • Samen met je collega’s vorm je dagelijks een hecht team dat verantwoordelijk is voor het tijdig bereiden en afleveren van intraveneuze toedieningen voor de klinische patiënten. Je werkt nauw samen met verpleegkundigen en bent dé spilfunctie tussen de apotheek en de verpleegafdelingen.
 • Je werkt volgens de GMP-Z richtlijnen (Good Manufacturing Practice Ziekenhuizen). Dit houdt in dat je volgens protocollen werkt in de LAF kasten (LaminAirFlow kasten), je eventuele afwijkingen rondom het voorschrift van geneesmiddelen signaleert en interpreteert en deze overlegt met je planner en/of ziekenhuisapotheker.

Medicatieverificatie

 • Als apothekersassistent met de taak medicatieverificatie kom je op alle verpleegafdelingen binnen MMC Eindhoven en Veldhoven, op de afdeling Preoperatieve Screening (POS), de spoedeisende hulp (SEH) én ben je het visitekaartje van de ziekenhuisapotheek.
 • Je houdt je bezig met het voeren van medicatieverificatiegesprekken met patiënten over alle thuismedicatie die wordt gebruikt vóór de geplande opname.
 • Voor patiënten die met spoed worden opgenomen wordt het medicatieverificatiegesprek aan het bed van de patiënt op de Spoedeisende Hulp gevoerd. Bij het ontslag van een patiënt verzorg je de volledige overdracht van de medicatiegegevens ten behoeve van de behandelend specialist en naar de eerste lijn en voer je het ontslaggesprek met de patiënt aan het bed.

De ziekenhuisapotheek is momenteel geopend van maandag t/m vrijdag van 8.15 tot 17.00 uur. Vanaf maart 2019 is de ziekenhuisapotheek op werkdagen geopend van 8.15 tot 21.00 uur en in de weekenden en op feestdagen van 8.30 tot 17.00 uur. Afhankelijk van het takenpakket werk je in verschillende diensten. Buiten de openingstijden word je ingezet voor bereikbaarheidsdiensten. 

Je toekomstige werkomgeving en collega’s

Farmaceutisch Centrum Máxima verleent hoogwaardige farmaceutische patiëntenzorg op twee locaties van Máxima Medisch Centrum (MMC). Naast de ziekenhuisapotheek beschikt MMC over twee poliklinische apotheken. Er is sprake van een nauwe samenwerking met andere ziekenhuisapotheken in de regio en andere zorgprofessionals. De ziekenhuisapotheek telt circa 65 apotheekmedewerkers.

Manon, een van onze apothekersassistentes, heeft samen met haar collega’s een filmpje gemaakt om een inkijkje te geven in de ziekenhuisapotheek van MMC. Een dynamische afdeling met hard werkende, gepassioneerde collega’s die houden van een grapje op zijn tijd.


Deze functie past bij je als

 • Je een gediplomeerd apothekersassistent bent met mbo+ werk- en denkniveau.
 • Je eerder werkervaring hebt opgedaan in een ziekenhuisapotheek (dit is een pre, geen vereiste).
 • Je bij voorkeur de opleiding Pharmacy Practitioner of andere farmaceutische, ziekenhuisgerichte modules hebt afgerond of bereid bent deze te volgen.
 • Je ervaring hebt met het Microsoft Office-pakket.
 • Je beschikt over goede rekenvaardigheden.
 • Integriteit een competentie is die bij jou past; in het beroepsmatig handelen toon je betrokkenheid, ben je eerlijk en wordt iedereen behandeld op basis van gelijkwaardigheid.
 • Je communicatief vaardig bent; je weet gesprekken te structureren en komt op die manier tot het beoogde resultaat.
 • Je innovatief en creatief bent: je denkt mee en bent in staat om nieuwe invalshoeken te bekijken om tot oplossingen te komen.
 • Zelfstandig werken jou op het lijf geschreven is;  je lost zelfstandig problemen op en bent in staat snel te schakelen onder tijdsdruk indien de omstandigheden daarom vragen.


Waarom kies je voor MMC?

 • Wij zijn een STZ-ziekenhuis (met locaties in Veldhoven en Eindhoven) met meerdere topklinische functies. Onze ruim 3400 medewerkers, waaronder ruim 200 medisch specialisten, leveren iedere dag weer hoogwaardige en vernieuwende zorg.
 • Ons doel is om Brabant gezonder te maken, we doen dan ook veel ter preventie.
 • We werken steeds meer vanuit waardegedreven zorg, waarbij samenwerking tussen verschillende afdelingen (maar ook verschillende zorgpartners) essentieel is.
 • Als opleidingsziekenhuis bieden wij diverse (vervolg)opleidingen aan, daarnaast vinden wij het belangrijk dat iedere medewerker zich blijft ontwikkelen. Wij stimuleren en faciliteren dit.
 • Wij bieden een mooi arbeidsvoorwaardenpakket. Deze functie is ingeschaald in FWG 40.
 • Wij bieden het beste van twee werelden: ruimte voor ontwikkeling, innovatie en wetenschap binnen een vertrouwde, transparante en laagdrempelige omgeving.

Lees meer over MMC


Interesse?

Heb je interesse in deze functie bij MMC? Dan ontvangen we je sollicitatie graag zo spoedig mogelijk via de sollicitatiebutton op de vacaturepagina van MMC .

Wil je meer informatie over deze vacature? Bel of maak een afspraak met Malolay Nawobi of Gladys van Ceylon, beiden afdelingshoofd, te bereiken via telefoonnummer (040) 888 9020.

Voor iedere medewerker die wij aan willen nemen gaan we referenties na, vragen we een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) op en controleren we (indien van toepassing) het beroepsregister.

UA is uitsluitend voor apotheekmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten