13 december 2019

Leontine Bergman-Schoel: “PharmaLead voelt als een warm bad”

“Je zou het niet zeggen, bij een organisatie met meer dan 300 medewerkers, maar bij PharmaLead hebben we echt een gevoel van verbondenheid”, zegt Leontine Bergman-Schoel.

Dat is een verschil met de apotheken waar ze eerder werkte. “Bijvoorbeeld in een poliklinische apotheek met verschillende afdelingen gingen we eigenlijk alleen om met de mensen van de eigen afdeling. Bij PharmaLead is iedereen in elkaar geïnteresseerd. Dat merk je bij de evenementen zoals de zomerbarbecue en het kerstfeest. Maar ook toen we laatst bij een grote opdracht (voor het tellen van apotheken voor een overname) met heel veel PharmaLead-collega’s waren ingezet.”

Leontine houdt van haar werk als apothekersassistente. Ze staat graag aan de balie mensen te woord. Dat is ook het werk waar ze het meest voor wordt ingezet, zowel in openbare apotheken als in poliklinische apotheken. De overstap naar PharmaLead maakte ze ruim twee jaar geleden. “Ze kwamen toevallig op mijn pad; ik had zo’n leuk gesprek dat ik de stoute schoenen heb aangetrokken. En het bevalt me prima.” Voor Leontine kwam dat gesprek op een goed moment: ze had weliswaar geen plannen om van baan te veranderen, maar na het gesprek realiseerde ze zich dat dit een manier was om nieuwe ervaringen op te doen in andere apotheken. 

Leontine woont in Vlaardingen en werkt meestal niet ver van haar woonplaats. Ze heeft vaak kortlopende opdrachten, maar wordt ook ingezet bij langer lopende projecten. Veel afwisseling dus. “Leuk om telkens ergens anders in de keuken te kunnen kijken. En PharmaLead probeert zo goed mogelijk aan te sluiten bij je wensen. Elke maand wordt er gevraagd hoe je je werk vindt en wat je nog zou willen. Zo kun je ook nieuwe uitdagingen aangaan, zoals bepaalde projecten.”

Het leuke van die verschillende opdrachten is, dat je steeds weer bijleert, is Leontine’s ervaring. Zo werkte ze onlangs voor het eerst met een geneesmiddelenrobot. In een poliklinische apotheek kreeg ze te maken met TNF-alfaremmers en de informatie daarover. Met haar prikdiploma werd zij ook ingezet om patiënten prikinstructie te geven voor het zelf toedienen van subcutane injecties.

Kers op de taart zijn de teamuitjes en bedrijfsmeetings. “Dat is zo gezellig, met je regioteam samen eten of naar de film; of met zijn driehonderden aan de barbecue. Echt een warm bad.”

(Gesponsord bericht)

UA is uitsluitend voor apotheekmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten