15 november 2020

Lening voor behoud Apotex

De Nederlandse overheid wil een lening van 6,5 miljoen euro geven aan InnoGenerics, te gebruiken om Apotex over te nemen. Hiermee zou de productie van medicijnen door dit bedrijf in Nederland kunnen blijven. De Europese Commissie (EC) heeft ingestemd met deze lening.

Apotex is met een productie van 2,5 miljard pillen de grootste producent van generieke geneesmiddelen van Nederland. Door de coronacrisis is het belangrijker geworden om een eigen productielocatie voor medicijnen in Nederland te hebben, liet het ministerie van VWS eerder weten.

Apotex is nu nog eigendom van het Indiase Aurobindo, maar dat wil de fabriek in Leiden sluiten, volgens het ministerie. Het Nederlandse InnoGenerics wil het bedrijf overnemen zodat het open kan blijven, maar kwam geld tekort.

Het kabinet heeft aangegeven bij te willen springen met een lening om zo de pillenproductie te behouden. Brussel oordeelt nu dat deze lening is toegestaan binnen de verruimde maatregelen om staatssteun te verlenen in verband me de coronacrisis.

(Bron: Nu.nl)

UA is uitsluitend voor apotheekmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten