2 juli 2019

Iris Roorda: “Ik heb een vaste baan, maar ik zit niet vast”

Iris Roorda is een van de ca. 300 apothekersassistenten die zich via PharmaLead laten detacheren. Ze heeft hier bewust voor gekozen, omdat ze het benauwend vond om jaren in dezelfde apotheek te staan.

Wel in de zorg willen, maar liever geen mensen aanraken. Dat was voor Iris Roorda de reden om apothekersassistent te worden. Na haar opleiding werkte ze een jaar in een openbare apotheek. Maar ze zocht meer uitdaging en wilde zich verder ontwikkelen. En bovendien… een jaar op dezelfde plek was wel genoeg, vond ze. En dat vindt ze nog steeds. “Ik sta liever niet een paar dagen op een opdracht - al komt dat natuurlijk wel eens voor - maar wel een aantal maanden. Daarnaast kon ik via PharmaLead bij poliklinische apotheken komen te werken. Dat geeft me meer uitdaging dan via een openbare apotheek.”

Inmiddels werkt Iris ruim 2,5 jaar bij PharmaLead en staat op haar derde langdurige opdracht. Die langdurige opdrachten waren telkens in poliklinische apotheken. Eerst in Amsterdam en Amersfoort, nu - na haar verhuizing naar Lemmer - in Groningen. “Dat is een voordeel van werken via PharmaLead: als je verhuist, kan je werk meeverhuizen. Ik ben terugverhuisd naar waar ik vandaan kwam. Daardoor heb ik nu ook weer meer contact met mijn klasgenootjes van de opleiding.”

Na een uitstapje bij een andere werkgever kwam Iris weer terug bij PharmaLead. “Ik wilde naast mijn werk een andere opleiding doen en dat was niet te combineren met het rooster. Bij PharmaLead had ik meer flexibiliteit. Ze hadden bij mijn vertrek aangegeven dat ik altijd welkom was als ik wilde terugkomen.” Toch is Iris inmiddels met die opleiding gestopt. Het werd te veel, naast haar werk en haar privéactiviteiten.

Wat bevalt haar verder aan het werk via PharmaLead? “De leaseauto. Daarmee ga ik overal heen, ook privé. Ik heb inmiddels een vast contract, en ook een vaste parttimedag. Dat is heel fijn. Het is gewoon zo dat als je je goed inzet, dan krijg je daar veel voor terug. Wat ook heel fijn is, is dat er zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met je wensen. Ze kijken welke opdracht het beste matcht. Dus ik heb een vaste baan, maar ik zit niet ergens ‘vast’. Dat geeft mij rust.”

Zie ook www.pharmalead.nl 

(Gesponsord bericht)

UA is uitsluitend voor apotheekmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten