16 juni 2017

"Ik wist al in groep 8 dat ik dit werk wilde doen"

Als je rond je elfde al weet wat je wilt worden en dat later ook nog waarmaakt, dan is dat best speciaal! Arefe Öztürk is zo iemand. Op jonge leeftijd kwam ze regelmatig met haar vader in de apotheek. “Tijdens het wachten keek ik wat er allemaal gebeurde. En toen wist ik: dát wil ik ook!”

Bijna drie jaar geleden was het zo ver: in 2014 studeerde Arefe af als apothekersassistent en na een invalbaan in Harderwijk werkt ze sinds ruim twee jaar bij BENU Apotheek Zeewolde.

Deskundig advies


Vooral het advies geven vindt ze leuk. “In mijn functie als apothekersassistent probeer ik de patiënten op een deskundige manier te adviseren en te helpen”, vertelt ze. Samen met haar collega is Arefe verantwoordelijk voor de ondersteuning van astma- en COPD-patiënten. Het tweetal geeft inhalatie-instructie en organiseert ook astma-COPD-dagen. “In november hebben we vier dagen georganiseerd. Patiënten konden intekenen en al snel nadat de data bekend waren gemaakt, waren de dagen helemaal volgeboekt. Tijdens zo’n afspraak nemen we hun inhalatietechniek door, we kijken of ze goed inhaleerden, of ze weten waarvoor welke handeling is, en of ze misschien beter geholpen zouden zijn met een andere inhalator; eentje die bijvoorbeeld minder kracht vergt.” Dit jaar staan de astma-COPD-dagen in november weer op het programma.

Wil jij ook je verhaal doen en op de cover van UA? Meld je dan aan bij info@ua.nl

UA is uitsluitend voor apotheekmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten