13 juni 2014

Huid- en Melanoom Centrum Antoni van Leeuwenhoek

Het Huid- en Melanoom Centrum is een multidisciplinair centrum van het Antoni van Leeuwenhoek. Het centrum is bedoeld voor mensen met (verdenking op) een vorm van huidkanker.

In het Huid- en Melanoom Centrum van het bekende kankerinstituut Antoni van Leeuwenhoek werken verschillende specialisten op het gebied van huidkanker nauw samen. Het centrum is bedoeld voor mensen met (verdenking op) een vorm van huidkanker, zoals basaalcelkanker, plaveiselcelkanker, melanoom en merkelcelkanker (zeldzame en agressieve huidtumor).

Het team bestaat uit verpleegkundig specialisten, dermatologen, chirurgen, hoofd-halschirurgen, plastisch chirurgen, internisten, pathologen, radiologen, nucleair geneeskundigen, radiotherapeuten en erfelijkheidsspecialisten. De teamleden werken naast en met elkaar op één polikliniek zodat patiënten gemakkelijk door meerdere specialisten kunnen worden gezien wanneer dat wenselijk is. 

Een nieuwe patiënt wordt vaak eerst gezien door de verpleegkundig specialist en/of de dermatoloog. Zo nodig wordt hij of zij ook nog gezien door een of meer andere specialisten. Dit hangt af van het type huidtumor, de plaats waar deze zich bevindt en de uitgebreidheid ervan.

Meer informatie: www.avl.nl/kankersoorten/huidkanker

UA is uitsluitend voor apotheekmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten