14 december 2018

Gwendolyn van der Ley: “Wij nemen kennis mee”

“Hoe komt het dat de mensen van PharmaLead altijd een glimlach hebben”, hoort Gwendolyn van der Ley vaak.

“Ik ben van de verbeteringen en probleemoplossingen, daar wil ik anderen ook mee helpen”. Aan het woord is apothekersassistent Gwendolyn van der Ley, die werkt via PharmaLead. Het liefst bijt ze zich vast in nieuwe vraagstukken: doseringsvraagstukken, nieuwe bereidingen, nieuwe kennis. Bereiding van cytostatica is een van haar favoriete bezigheden. “Je moet goed gefocust zijn, heel zorgvuldig, niet morsen.” Via PharmaLead kreeg ze haar huidige werkplek waar ze perfect past: bij het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie werkt ze aan de VTGM. Vanaf de opening van het centrum in juni dit jaar heeft ze er ook meegedacht over de procedures en werkinstructies. In diverse andere ziekenhuizen had Gwendolyn al ruime ervaring opgedaan in diverse bereidingen en VTGM. “Het leuke van op verschillende plaatsen werken is dat je kennis kunt meenemen en overdragen. Dat geeft je een toegevoegde waarde, waarmee je anderen kunt helpen.”

Gwendolyn merkt ook dat de opdrachtgevers blij zijn met nieuwe ideeën.

“Ze huren iemand in met specifieke kennis, daardoor voel je je altijd heel welkom.”

Ruim een halfjaar werkt Gwendolyn nu op deze opdracht. “Dus het is absoluut niet zo dat je telkens ergens anders staat, tenzij je dat graag wilt natuurlijk.” Vaak wordt een nieuwe opdracht aangekondigd als ‘voor een maand’, maar in de praktijk wordt het vaak wel drie tot zes maanden, is Gwendolyns ervaring. “Zeker naarmate je meer ervaring krijgt in de eigen werkwijze van de opdrachtgever en de collega’s je beter leren kennen. En als een opdracht is afgelopen, word je ook vaak teruggevraagd voor een vervanging tijdens de zomervakantie of tijdens een zwangerschapsverlof.”

Voordat ze bij PharmaLead ging werken, heeft Gwendolyn voor haar gevoel ‘wel honderd jaar’ in een openbare apotheek gestaan. Ook dat vindt ze nog altijd leuk om te doen, al zou ze er niet meer vast willen staan. “Het is zo fijn dat we bij PharmaLead kunnen aangeven wat onze voorkeur heeft en dat daar rekening mee wordt gehouden.” Ze vertelt verder: “Als je op zo’n opdracht komt, heb je het dus vrijwel altijd naar je zin. En dat verklaart ook dat opdrachtgevers zo vaak een glimlach zien op het gezicht van mensen die gedetacheerd zijn via PharmaLead. En zit er een andersoortige opdracht tussendoor, dan kun je denken: ’t is maar tijdelijk. Dat geeft me vrijheid in mijn hoofd.”

(Gesponsord bericht)

UA is uitsluitend voor apotheekmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten