3 augustus 2022

Gratis video's Stichting KIJKsluiter

Zeven op de tien apotheekteams ondervinden dagelijks last van frustratie en/of onbegrip van patiënten.

Dat blijkt uit een enquête van apothekersorganisatie KNMP waarop ruim 800 openbaar apothekers hebben gereageerd. Het gaat vooral om onbegrip over het medicatiebeleid van zorgverzekeraars en de grote geneesmiddelentekorten, wat onterecht wordt afgereageerd op apothekers en -assistenten.

Dit is niet alleen heel onprettig voor de medewerkers aan de balie, maar heeft ook als gevolg dat apotheken verder onder druk komen door uitval en personeelstekort, wat ook weer slecht is voor de continuïteit van de farmaceutische zorg.

Stichting KIJKsluiter heeft circa 40 video’s ontwikkeld over veel gestelde vragen en veel voorkomende problematiek in de apotheek.

Met deze video’s kunnen apotheken de patiënt een goede en duidelijke uitleg geven over medicijntekorten, medicijnwisselingen en veel andere meest voorkomende gespreksonderwerpen aan de balie. De apotheek kan de video’s net zoals de KIJKsluiter digitaal naar patiënten verzenden, ter aanvulling, in plaats van of zelfs voorafgaand aan de uitleg aan de balie.

Om de apotheekteams in deze moeilijke tijden optimaal te kunnen ondersteunen, stelt Stichting KIJKsluiter de video’s voor de rest van 2022 gratis ter beschikking aan alle apotheken in Nederland. Zo hopen wij dat er meer tijd overblijft voor menselijke zorg en dat het werk in de apotheek weer iets leuker wordt. Indien een apotheek hiervan gebruik wil maken, volstaat een e-mail naar Stichting KIJKsluiter.

.

UA is uitsluitend voor apotheekmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten