11 april 2022

Geschaafd? Betadine erop!

Betadine Zalf is een desinfecterende en verzachtende zalf. Het vormt een ademende, poreuze korst op de wond en is geschikt voor de behandeling van schaafwonden, brandwonden en grotere oppervlakkige wonden. Het werkt snel en langdurig, doordat de zalf goed aan de wond blijft plakken.

Belangrijkste voordelen:

  • Voorkomt en behandelt infecties van kleine en grote wonden
  • Verkleint zo de kans op littekens
  • Versnelt de wondgenezing
  • Prikt niet en is daarom kindvriendelijk

Je ziet dat het werkt
Wist je dat de bruine kleur van Betadine een belangrijke functie heeft? Als de bruine kleur is verdwenen (is vervaagd tot lichtgelig), dan is Betadine uitgewerkt. De werkzame stof in Betadine (povidonjodium) verandert namelijk van kleur tijdens de desinfecterende werking. Dus is de bruine kleur verdwenen? Dan weet je dat je opnieuw moet aanbrengen. Zo blijft de wond goed beschermd tegen bacteriƫn, schimmels en virussen.

Gebruiksadvies
Breng een dunne laag Betadine Zalf aan op de wond en de huid eromheen. De vetvrije zalf vormt een ademende, poreuze korst op de wond. De zalf kan zowel op een open wond als onder een afdekkend verband of pleister worden aangebracht. Betadine Zalf voorkomt dat het verband of de pleister aan de wond hecht en maakt zodoende het verwijderen ervan gemakkelijker.

Let op!
Betadine bevat povidonjodium als werkzame stof. Gebruik dit niet op grote huidoppervlakken bij een door een arts vastgestelde, overmatige werking van de schildklier.

UA is uitsluitend voor apotheekmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten