28 september 2021

GAAK2021 En de winnaar is...Ryanne Dijkslag!

Ryanne Dijkslag, werkzaam bij BENU apotheek Noord Veluwe te Epe, is dit jaar de grote winnaar. Zij versloeg 316 andere deelnemers door overall het hoogst te scoren. En met een score van maar liefst 100% in de subcategorie Farmaceutische kennis, is zij een meer dan terechte winnaar. Van harte gefeliciteerd!

Voeg hier namen in

Als prijzenpakket ontving zij natuurlijk de oorkonde, een reischeque twv €600,-, een Rituals pakket, een dinerbon en een gratis jaarabonnement op AccreDidact Apothekersassistent, beschikbaar gesteld door PharmaLead, AccreDidact en Vichy/La Roche-Posay.

Winnaars subcategorieën 

Onze felicitaties gaan natuurlijk ook uit naar Yvonne de Heer-Portengen, werkzaam bij BENU Woudenbergse Apotheek. Zij won de categorie Zelfzorg en Xandra Bennis, werkzaam in de ziekenhuisapotheek Reinier de Graaf te Delft, is winnares in de categorie Ziekenhuisfarmacie. Natuurlijk brachten wij ook daar taart, bloemen, cadeautjes en de oorkonde. 

Accreditatiepunten KABIZ-register

De Grote Apothekersassistenten Kennistest is geaccrediteerd voor 4 punten wanneer er 60% of meer gescoord is. Bij een lagere score worden 2 punten toegekend en bijgeschreven in het KABIZ-register. 

Aan de vragen werkten mee: KNMP/GIC, AccreDidact, NVFZ, AMP en Ziekenhuisapotheek ASZ.

De Grote Apothekersassistenten Kennistest wordt jaarlijks georganiseerd door Optima Farma (beroepsvereniging voor apothekersassistenten), UA (vakblad voor apothekersassistenten) en Apoweb (aanbieder van e-learnings voor apothekersassistenten). Met deze Kennistest willen de organisatoren voor iedereen duidelijk maken dat je niet ‘zomaar’ apothekersassistent bent, maar dat je heel veel kennis en kunde moet hebben om dit beroep te kunnen uitoefenen. Ook vaardigheden zoals beoordelingsvermogen en communicatie zijn belangrijk. Door middel van de Kennistest kunnen apothekersassistenten voor zichzelf peilen of die eigenschappen bij hen voldoende zijn of dat er op bepaalde onderdelen nog aanvullende scholing en/of opfriscursussen nodig zijn.

UA is uitsluitend voor apotheekmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten