31 januari 2023

Fagron introduceert bio-based plastic pot

Fagron introduceert, naast crèmes en zalven in duurzame tubes, nu ook tabletten in duurzame potjes. De pot waarin onze nieuwste introducties, natriumbicarbonaat 500 mg en 1000 mg tabletten, worden geleverd is een duurzame pot op basis van bio-based plastic.

Bio-based pot van 100% suikerriet

Bio-based plastic is gemaakt uit een hernieuwbare bron, suikerriet, in plaats van fossiele grondstoffen. Zo dragen deze productintroducties op hun manier ook bij aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen.

In 2020 lanceerde Fagron haar eerste product in een duurzame tube; de processierupsgel. Deze duurzame tubes worden gemaakt van bio-based plastic, gewonnen uit 100% suikerriet. Hierdoor wordt de uitstoot van CO2 verkleind en het milieu minder belast.
Inmiddels is een groot deel van het Fagron assortiment overgezet op duurzame tubes. De nieuwe kunststof tubes van Fagron zijn gemaakt van Polyethyleen (PE). Polyethyleen wordt veelal gewonnen uit aardolie en aardgas. Aangezien de olievoorraden afnemen, ontstaan er steeds meer alternatieve bronnen voor de productie van kunststof. Suikerriet is er daar één van. Fagron kiest voor bio-based plastic van suikerriet, omdat hiermee niet alleen wordt bespaard op fossiele brandstoffen, maar ook CO2 wordt opgenomen uit de atmosfeer. Bio-based plastic vertoont dezelfde eigenschappen als plastic afkomstig uit fossiele grondstoffen, waardoor de kwaliteit van het product gegarandeerd blijft.

Nieuwe introducties

Natriumbicarbonaat 500 mg en 1000 mg zijn geïntroduceerd naar wens van onze klanten. Natriumbicarbonaat 500 mg is geïntroduceerd in een 90 stuks verpakking. Deze verpakkingsgrootte sluit beter aan bij het gebruik dan de 1000 stuks verpakking. Daarnaast is Natriumbicarbonaat 1000 mg geïntroduceerd. Deze sterkte sluit in sommige gevallen beter aan bij de dosering dan 500 mg. De tablet bevat een breukstreep om de inname te vergemakkelijken, niet om een halve sterkte te doseren.

Fagron ondertekent Green Deal Duurzame Zorg - YouTube

Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen staan bij Fagron centraal. Zo wordt elektriciteit opgewekt met zonnepanelen, worden speciaal op maat gemaakte verzenddozen gebruikt voor bestellingen, is alle TL-verlichting vervangen voor LED verlichting en stimuleren wij met een fietsplan onze medewerkers om fietsend naar het werk te komen. Daarnaast sloot Fagron zich met trots aan bij de Green Deal Duurzame Zorg om nu en in de toekomst de zorg te verduurzamen!

UA is uitsluitend voor apotheekmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten