3 april 2019

Eucerin lanceert nieuwe Anti-Pigment-lijn met Thiamidol

Pigmentvlekken (hyperpigmentatie) is een veelvoorkomend huidprobleem. Eucerin deed onderzoek naar de emotionele impact ervan ter gelegenheid van de introductie van vier nieuwe producten in de Anti-Pigment-lijn.

Volgens het onderzoek kunnen de donkere vlekjes, vaak op het gezicht en de handen, het zelfvertrouwen aantasten. Toch doet minder dan een kwart er iets aan om de (kans op) pigmentvlekken te verminderen.

Thiamidol

De nieuwe Eucerin Anti-Pigment-producten bevatten de werkzame stof Thiamidol. Thiamidol pakt hyperpigmentatie aan bij de bron door de aanmaak van melanine te verminderen. Hiermee is vermindering van hyperpigmentatie al vanaf twee weken zichtbaar. Daarnaast wordt de vorming van pigmentvlekken tegengegaan door een toevoeging van SPF30 in de dagcrème en door biologische celbescherming. Thiamidol is drie maanden lang klinisch getest, waarbij proefpersonen al resultaat zagen na twee weken gebruik. Gedurende de daaropvolgende twaalf weken bleef er verbetering plaatsvinden. Thiamidol is door Eucerin gepatenteerd.

Vier nieuwe producten

  • Eucerin Anti-Pigment Dagcrème SPF30: vermindert op doeltreffende wijze de aanmaak van melanine en daarmee pigmentvlekken. De toegevoegde zonbeschermingsfactor 30 biedt bescherming tegen vroegtijdige huidveroudering en de vorming van toekomstige pigmentvlekken.
  • Eucerin Anti-Pigment Nachtcrème: draagt bij aan celvernieuwing en de vermindering van pigmentvlekken gedurende de nacht. Het ingrediënt Dexpanthenol ondersteunt de celvernieuwing van de huid gedurende de nacht, voor een zachte en elastische huid.
  • Eucerin Anti-Pigment Spot Corrector: maakt het mogelijk om doelgericht en op intensieve wijze plaatselijk pigmentvlekken te verlichten en verminderen, voor een gelijkmatigere teint.
  • Eucerin Anti-Pigment Serum Duo: een anti-pigment- en een anti-age-product in één. Het serum combineert het gepatenteerde Thiamidol (voor vermindering van pigmentvlekken) met een formule met hyaluronzuur (wat zorgt voor hydratatie en vult zelfs diepe rimpels op) in een innovatieve tweecomponenten verpakking.

UA is uitsluitend voor apotheekmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten