12 november 2019

“Fijn dat Professional Partners me deze kans geeft”

Ellen de Lange-Bruin combineert werken en leren. Haar werkgever Professional Partners ondersteunt haar bij haar opleiding.

Afstuderen in de farmakunde en dan een baan waarin ICT en farmacie bij elkaar komen. Dat is het doel van Ellen de Lange-Bruin. Haar werkgever Professional Partners ondersteunt haar bij haar opleiding.

Ontwikkeling

Van apotheekmedewerker tot farmakundige, dat is een hele ontwikkeling. “Ik begon in 2002 als apotheekmedewerker. Het was toevallig dat ik na een kantoorbaan als uitzendkracht in de apotheek kwam om te helpen bij logistiek. Maar het beviel me in die wereld en ik kon de BBL-opleiding Apothekersassistent gaan volgen.” Na het behalen van haar diploma stond Ellen zeven jaar in de openbare apotheek. “Ik merkte dat aan de balie staan echt mijn ding is. Ik vind het leuk om mensen uitleg te geven en kennis over te dragen.”

Toen ze in een instellingsapotheek kwam te werken en het baliewerk kwijtraakte, zocht ze een detacheringsbureau om weer baliewerk te kunnen doen en patiëntencontact te hebben. Zo kwam Ellen bij Professional Partners. “Het is een leuk en enthousiast bedrijf”, vindt Ellen, “die met je meedenken en je ontplooiingsmogelijkheden ondersteunen.” Zo financiert het bedrijf haar deeltijdopleiding Farmakunde gedeeltelijk en mag Ellen een werkdag per week besteden aan de opleiding. Ze mag ook haar vrije dagen flexibel opnemen als dat nodig is voor de opleiding. “Natuurlijk doe ik er ook iets voor terug: als onderzoeksopdracht voer ik een medewerkerstevredenheidsonderzoek uit voor mijn werkgever.”


Blij van

Naast haar opleiding staat Ellen twee dagen per week in de apotheek. “Dat is zo’n ervaring: ik wist niet dat ik het zo leuk zou vinden om van de ene naar de andere apotheek te gaan. Soms voor enkele dagen, soms voor langere tijd. Maar je komt er altijd om het team te ondersteunen. Doordat ik aan de balie help, komen zij aan hun andere werkzaamheden toe. Zo lever je een wezenlijke bijdrage; daar word ik blij van.” Het omschakelen op een andere werkwijze blijkt geen probleem te zijn. “Ik kan snel schakelen. Als ik bij een nieuwe apotheek binnenkom, dan hoef ik maar even ingewerkt te worden, en binnen 15-30 minuten kan ik aan de slag.” Op het moment van dit gesprek staat Ellen in een politheek. Het is een opdracht voor langere tijd - dat geeft meer rust naast de onderzoeksopdracht voor de opleiding.

ICT

Wat Ellen zo boeit aan de opleiding Farmakunde? “Het kijkt verder dan de farmacie. Je leert ook over kwaliteitsmanagement en bedrijfskunde. Van mezelf ben ik al behoorlijk analytisch. Daar sluit de opleiding goed bij aan.” Over enkele maanden gaat Ellen in het kader van haar studie stage lopen en een project uitvoeren. Ze hoopt op een stage in de richting van de ICT en data science, zodat ze na haar opleiding daarin werk kan vinden. Raakt Professional Partners haar dan weer kwijt? “Dat weet ik nog niet. Mochten ze geschikte functies hebben op mijn nieuwe terrein, dan blijf ik graag. Maar dat is niet zeker, en dat weten we van elkaar. In elk geval vind ik het fijn dat ik bij Professional Partners mijn huidige beroep kan uitoefenen en dat het bedrijf mijn opleiding mee ondersteunt. Daar ben ik dankbaar voor.”

(Gesponsord bericht)

UA is uitsluitend voor apotheekmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten