18 oktober 2019

DNFS: “Betrokkenheid en werkplezier, daar gaat het om”

Een detacheringsbureau dat zich richt op openbare en ziekenhuisfarmacie. En waar je niet voor enkele dagen wordt gedetacheerd, maar voor langdurige opdrachten. Zo heb je impact en maximaal werkplezier.

In een mooi pand aan de Utrechtse Maliebaan huist DNFS, de afkorting van De Nederlandse Farmaceutische Support. Een dynamisch bedrijf, waar je de verbondenheid en de dynamiek voelt. Betrokkenheid, warmte en loyaliteit zijn kernwoorden.

Werkplezier

De oprichters van DNFS zijn twee apothekers die als geen ander weten hoe het vak de afgelopen jaren is veranderd. Recruiter Joyce Konings vertelt hoe het idee om te detacheren twee jaar geleden is ontstaan: “We merken bij veel apothekersassistenten dat ze het werkplezier lijken kwijt te raken, zeker wanneer ze al jaren op dezelfde plek zitten. Zonde! We willen met onze manier van detachering een nieuwe impuls geven aan het werkplezier én aan de eigen ontwikkeling van assistenten.” Daarbij zorgt DNFS voor een goede match tussen het team van de opdrachtgever en de gedetacheerde, legt Thomas Meuwese uit. Thomas is accountmanager en hij is tevens het aanspreekpunt voor de apothekersassistenten. “Mensen die gepassioneerd zijn en het verschil willen maken, daar gaat het ons om”, vertelt hij. “We kijken naar waar de behoefte ligt binnen een team. Naast de ervaring die iemand heeft, gaat het met name om persoonlijkheid.” Suzanne de Jonge is apothekersassistente en werkt nu een jaar voor DNFS. “Er was meteen een klik. Hier vroegen ze niet alleen naar mijn kennis, maar ze keken naar wie ik ben.” Suzanne werkte al dertien jaar in dezelfde openbare apotheek en was toe aan iets anders. Ze ging zich oriënteren en werd door verschillende partijen benaderd. Bij DNFS was er direct vertrouwen van beide kanten.

Waar DNFS zich in onderscheidt, is dat de opdrachten nooit voor een paar dagen zijn, iets wat men vaak verwacht bij detachering. “Dat is onze kracht. Met opdrachten van zeker enkele maanden krijg je de kans om zichtbare impact te hebben”, aldus Thomas. Daarnaast bouw je een goede band op met het team; je wordt echt een van hen, is de ervaring van Suzanne. Langdurige opdrachten bieden je bovendien de mogelijkheid om je vaardigheden te ontwikkelen, bijvoorbeeld bereiding of medicatieverificatie.

“Op die manier bieden we onze mensen de kans om zich breder te ontwikkelen en om nieuwe dingen te leren. Het vertrouwen is er: laat maar zien wat je kunt”, legt Thomas uit. 

Betrokken

“We vinden het belangrijk dat je bij ons nooit het gevoel hebt te werken voor een onzichtbare partij”, aldus Thomas. Betrokkenheid gaat dan ook verder dan alleen op professioneel vlak. Die persoonlijke benadering voelt Suzanne ook. “Thomas belt af en toe om te horen hoe het gaat, ook privé. Of hij komt langs in de apotheek met iets lekkers voor het hele team. Ondanks dat ik in Enschede zit en het kantoor in Utrecht, voelt het als een warme en nauwe band.”

Ambitie

DNFS wil het team uitbreiden. “Wij zoeken mensen die het verschil willen maken in de apotheek, mensen met ambitie, met passie voor het vak. Mensen die energie krijgen van een nieuwe werkomgeving en die nooit uitgeleerd zijn”, zo omschrijft Joyce de apothekersassistenten waar ze naar op zoek zijn.

DNFS neemt de medewerkers in vaste dienst. “We zijn geen uitzendbureau met oproepkrachten”, legt Joyce uit, “We gaan een langdurige relatie aan met de medewerkers. Die kunnen ook aangeven op welke dagen of uren ze willen werken.” Daarnaast wordt er rekening gehouden met voorkeuren en ambities. Er zijn mogelijkheden in de openbare apotheek, ziekenhuisapotheek, poliklinische apotheek of bij een apotheekhoudend huisarts.

Suzanne verwoordt wat je als gedetacheerde extra kunt betekenen voor een apotheek. “Je bent de ogen en oren van de apotheek. Doordat je kunt vergelijken, zie je dingen die beter kunnen, waar de anderen als het ware blind voor zijn geworden. Of je kunt aangeven dat iets juist niet zo erg is, dat het overal zo gaat. Door dat te signaleren kun jij het verschil maken.”

(Gesponsord bericht)

UA is uitsluitend voor apotheekmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten