10 november 2022

De grote apothekersassistenten kennistest 2022, de GAAK 2022

Op zaterdag 5 november vond de feestelijke uitreiking van de Grote Apothekers Assistenten Kennistest 2022 plaats tijdens het Optima Farma Congres in de Reehorst te Ede. Nicole Quaedvlieg, werkzaam bij Service Apotheek MC Nieuwenhagen te Landgraaf, is de overall winnaar én ze was ook de beste in de categorie Farmaceutische kennis. Met een deelnameveld bestaande uit verschillende disciplines vanuit heel Nederland een prachtige prestatie!

Als prijs heeft zij natuurlijk de GAAK award, een oorkonde, prachtige bloemen en de hartelijke felicitaties ontvangen. Ook ontving Nicole een door Lead Healthcare gesponsorde reischeque t.w.v. € 600,-, namens Accredidact een Bol.com bon t.w.v. € 75,- en een gratis jaarabonnement op Accredidact Apothekersassistent. Daarnaast ontving Nicole nog een mooi prijzenpakket aangeboden door Cosmétique Active (Vichy/La RochePosay/CeraVe), Fagron, Focus Care en Peter Felen.

Overige categorieën

Xandra Bennis, werkzaam bij de poliklinische apotheek van het HagaZiekenhuis in Den Haag, mag zichzelf wederom de beste apothekersassistente noemen in de categorie Ziekenhuisfarmacie. Een titel die ze al eerder heeft behaald! Raquel Voncken, werkzaam bij Service Apotheek MC West Kerkrade, won overtuigend de categorie ‘Zelfzorg’. Ook deze dames worden uiteraard verwend met felicitaties, bloemen, een oorkonde en een leuk prijzenpakket. Helaas kon Raquel Voncken er tijdens het uitreiken van de verschillende prijzen op het congres niet bij zijn. Maar uiteraard ontvangt zij haar prijzen op een later moment.  

Accreditatiepunten voor alle deelnemers
Voor iedereen die de test heeft afgerond en bij inschrijving het KABIZ nummer heeft vermeld, worden vier accreditatiepunten bijgeschreven in het register.

Over de Grote Apothekersassistenten Kennistest (GAAK)

De GAAK wordt jaarlijks georganiseerd door beroepsvereniging Optima Farma, het vakblad UA en kennisplatform Apoweb. Met deze Kennistest willen we voor iedereen duidelijk maken dat je niet ‘zomaar’ apothekersassistent bent, maar dat je heel veel kennis en kunde moet hebben om dit beroep te kunnen uitoefenen. Ook vaardigheden zoals beoordelingsvermogen en communicatie zijn belangrijk. Door middel van de Kennistest kunnen apothekersassistenten voor zichzelf peilen of die eigenschappen bij hen voldoende zijn of dat er op bepaalde onderdelen nog aanvullende scholing en/of opfriscursussen nodig zijn. Aan de vragen werkten mee: NVFZ, Accredidact, KNMP, NVZA, AMC en Optima Farma en de prijzen werden mede mogelijk gemaakt door de sponsoren Lead Healthcare,  Accredidact, Cosmétique Active (Vichy/ La Roche Posay/CeraVe), Fagron, Focus Care en Peter FelenUA is uitsluitend voor apotheekmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten