1 april 2020

Coronanieuws

Lees hier het laatste nieuws over het coronavirus en de behandeling van de infectie

Apotheek In Coronatijd Hier Wachten

Maatregelen in de apotheek

Welke maatregelen zijn raadzaam in de apotheek om besmetting met Covid-19 te voorkomen?

Lees meer
Ic Of Operatiekamer

Landelijk coördinatiecentrum geneesmiddelen voor coronapatiënten op intensive care

Om de sterk groeiende vraag aan geneesmiddelen op de intensive care voor de behandeling van coronapatiënten het hoofd te bieden, gaat de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuis Apothekers (NVZA) de coördinatie van de beschikbaarheid van deze geneesmiddelen landelijk organiseren. Dat hebben de NVZA, de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), de Nederlandse Federatie van Universitair Medisch Centra (NFU), de Bond van Groothandelaren in het Pharmaceutische Bedrijf (BG Pharma), de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) met elkaar afgesproken in opdracht van het ministerie van VWS.

Lees meer
Vaccinatie Corona Vierkant

Janssen vaccins: 'Eerste resultaten coronavaccin zijn echt positief'

Maandag 30 maart heeft Janssen vaccins in Leiden gekozen met welk mogelijke vaccin tegen Covid-19 verder onderzoek wordt gedaan. Uit tien opties werd het meest veelbelovende gekozen, op basis van de resultaten in dierproeven.


Lees meer
Corona Cdc Unsplash

Veranderende inzichten in corona

In de tijd dat we met Covid-19 hebben te maken, zijn er al diverse theorieën geweest over de verspreiding en risico’s van het virus.

Lees meer

UA is uitsluitend voor apotheekmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten