2 november 2018

Claudia van der Sloot: “Het bevalt me onwijs bij PharmaLead”

Claudia van der Sloot werkt bij PharmaLead. “Ik had behoefte aan meer uitdaging en wilde me verder ontwikkelen.”

Claudia begon pas laat aan haar opleiding tot apothekersassistent. “Na het VMBO heb ik eerst allerlei baantjes gehad, van de horeca tot medewerker op een zorgboerderij. Maar op een gegeven moment wilde ik meer vastigheid. Toen ben ik op mijn 20ste in een apotheek gaan werken en de versnelde opleiding tot apothekersassistent gedaan. Daar heb ik nooit spijt van gehad.”

Het vak van apothekersassistent is Claudia op het lijf geschreven. “Ik werk graag met mensen, ik word helemaal blij als norsige mensen tevreden de deur uit gaan, of als ik paniek bij mensen kan wegnemen. Mensen zijn daar ook dankbaar voor en dat laten ze merken.” Ook verdiept ze zich graag in medicatie: “In geval van interactie uitzoeken welk middel ter vervanging kan worden gegeven, dat soort dingen.”

Goede ontwikkelmogelijkheden

Na 6,5 jaar bij vaste openbare apotheken te hebben gewerkt, besloot ze te solliciteren bij PharmaLead. “Ik had behoefte aan meer uitdaging en wilde me verder ontwikkelen”, motiveert ze haar keuze. Van anderen had ze gehoord over de bedrijfscultuur en de arbeidsvoorwaarden bij PharmaLead: goede ontwikkelmogelijkheden, flexibiliteit bij het aanvragen van vakantie of als je extra wilt werken, sterke betrokkenheid bij de medewerkers. Voeg daarbij dat ze van mensen houdt - dan is het een kolfje naar je hand als je flexibel gedetacheerd wordt.

Werk-en-privébalans

Daarnaast valt het Claudia op dat ze tegenwoordig minder ‘haar werk mee naar huis neemt’. “In een vaste apotheek denk je ’s avonds nog wel eens aan wat je de volgende dag nog moet regelen. Nu weet ik dat ik de volgende dag ergens anders sta. Dus ik zorg dat alles afgerond is als ik naar huis ga. Dat geeft een betere scheiding tussen werk en privé; mijn avonden zijn veel relaxter.”

In het halve jaar dat Claudia nu bij PharmaLead werkt, heeft ze vooral in openbare apotheken gestaan. Vaak twee of drie dagen in een min of meer vaste apotheek en de overige dagen op andere plaatsen. “Maar ik wil ook heel graag bijleren en in een poliklinische apotheek staan. Als je dat aangeeft bij je teammanager, dan kun je in de ziekenhuispool worden geplaatst. Er zijn dan ziekenhuizen waar je de mogelijkheid hebt mee te lopen met een collega. Heel fijn dat je hier zoveel kansen krijgt.”

(Gesponsord bericht)

UA is uitsluitend voor apotheekmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten