24 september 2018

Anneke Emmer: “Bij PharmaLead wordt uitgegaan van jouw wensen”

Anneke Emmer is een van de teammanagers bij PharmaLead en staat daarnaast ‘in opdracht’ zoals dat genoemd wordt. “Die combinatie van organisatie en de ‘werkvloer’ bevalt me prima.”

‘Door de wol geverfd’, zo zou je Anneke Emmer kunnen omschrijven. Al ruim 30 jaar apothekersassistent, met veel ervaring, zowel in openbare apotheken als in ziekenhuisapotheken. Door haar werk aan de balie, bij bereiding, in logistiek en farmaceutische patiëntenzorg kent ze alle aspecten van het vak van apothekersassistent. Anneke houdt van al deze aspecten, maar vooral van afwisseling. Daarom besloot ze vier jaar geleden om bij PharmaLead te solliciteren.

Afwisseling heeft ze sindsdien zeker gehad: “Eerst had ik tweemaal een opdracht op de medicatieverificatie; toen ik aangaf iets anders te prefereren, kon ik overstappen naar cytostaticabereiding. Daarbij had ik ook wat projecttaken, dat maakte het extra afwisselend. Daarna heb ik een tijd in het apotheekserviceteam gezeten, waar we de medicatie verzorgden voor patiënten thuis. Daarbij hadden we veel telefonisch contact met patiënten. Verder heb ik in een instellingsapotheek gewerkt en ik heb ook aan de balie gestaan in openbare en poliklinische apotheken. Veel afwisseling dus!” Anneke is vooral goed te spreken over de goede match die PharmaLead elke keer weer weet te vinden tussen vraag en aanbod, dus tussen opdracht en professional. “De juiste persoon op de juiste plaats. Zo houdt iedereen plezier in het werk.”

Tegenwoordig is Anneke teammanager van 17 apothekersassistenten. “Ik ben hun aanspreekpunt. Als ze wensen hebben of ergens tegenaan lopen, kunnen ze dat bij mij kwijt en overleg ik wat we eraan kunnen doen. Met elk teamlid voer ik vier keer per jaar een gesprek over het functioneren en over de wensen, ook spreek ik iedere professional maandelijks telefonisch. Maar als er iets speelt kunnen ze dat natuurlijk ook tussentijds aangeven.” 

Andersom zijn de teammanagers ook het aanspreekpunt vanaf kantoor, bijvoorbeeld als er een specifieke opdracht moet worden vervuld. “Voor elke nieuwe opdracht proberen we de assistenten voor te bereiden, zo nodig krijgen ze extra (online) scholing.”

Doordat ze twee dagen per week zelf in een apotheek werkt, houdt Anneke voeling met de praktijk. “Zo voel ik ook zelf waar je op de werkvloer tegenaan loopt, zoals de uitdaging om elke keer weer te werken met nieuwe systemen, maar ook de voldoening dat je elke dag weer iets bijdraagt op de werkplek.
[Gesponsord bericht]

UA is uitsluitend voor apotheekmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten