6 maart 2020

Ameline Venloo werkt bij PharmaLead. “Ze luisteren, dat is fijn”

Ameline Venloo is met veel plezier apothekersassistent. Dat plezier is toegenomen sinds ze bij PharmaLead werkt. “In de openbare apotheek was ik op een gegeven moment toch wel uitgekeken op de antihypertensiva en de cholesterolremmers.”

Als ze vroeger tijdens de vakanties bij haar vader in Amerika was, zag Ameline haar stiefmoeder bezig op haar werk in de apotheek. Het werk en de wereld van de apotheek spraken haar wel aan, dus de keuze voor de opleiding apothekersassistent was logisch. Maar na twee jaar in dezelfde openbare apotheek had ze het daar wel gezien. “Ik deed veel dezelfde handelingen, gaf telkens weer dezelfde uitleg. Dat had ik op een gegeven moment wel gehad. Ik zocht meer afwisseling.”

De keuze voor PharmaLead was snel gemaakt. “Bij het zoeken naar een detacheringsbedrijf kwamen zij er gewoon het beste uit.”

Menselijk aspect

Nu werkt ze drie jaar bij PharmaLead. In het begin veel korte opdrachten in openbare apotheken. Een dag hier, een dag daar, zo zou de verveling niet snel toeslaan. Geleidelijk aan worden de opdrachten wat langer, en krijgt ze - op haar verzoek - ook opdrachten in ziekenhuisapotheken en poliklinische apotheken.

“Ik sta nu een paar maanden in dezelfde poliklinische apotheek, maar dit verveelt absoluut niet. Je leert zoveel bij over andere geneesmiddelen: oncolytica, TNF-alfaremmers, enz. Nu zit ik op de ontslagafdeling. Ik breng mensen aan het bed de ontslagmedicatie en bespreek die met hen. Die één-op-één-gesprekken vind ik het meest waardevol. Je bent echt bezig met je kennis en met het menselijke aspect. Je hoort wat mensen hebben meegemaakt.”

Luisteren

Wat Ameline erg bevalt bij PharmaLead is dat ze rekening houden met je wensen. “Of je nou kortere of langere opdrachten wilt hebben, in de openbare apotheek wilt staan of juist in een ziekenhuisapotheek, je hoeft het maar aan te geven. Dan houden ze daar rekening mee bij de planning. Ze luisteren, dat is fijn.”

(Gesponsord bericht)

UA is uitsluitend voor apotheekmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten