15 juni 2018

Alice de Boer: “Bij PharmaLead voel ik een sterke onderlinge verbondenheid"

“Nu heb ik weer tijd om op zaterdag bij mijn kinderen langs de lijn te staan.” Dat is voor Alice de Boer de grote winst van haar overstap naar PharmaLead een jaar geleden.

Alice de Boer is al twintig jaar apothekersassistent. De laatste zeven jaar werkte ze bij een 24-uursapotheek. “Heel dynamisch hoor om in een 24-uurs apotheek te werken maar op een gegeven moment ging het voor mij persoonlijk niet meer om ’s avonds, in de weekends en op feestdagen te werken.” Nu is het duidelijk: ze werkt overdag en de avonden en de weekends zijn voor het gezin. “Bij PharmaLead houden ze veel rekening met je werk-privébalans en daar wordt iedereen vrolijk van.” Alice kiest dus voor werk overdag. En voor afwisseling. “De een houdt van langdurige opdrachten, ik vind het heerlijk om telkens in een andere apotheek aan de slag te gaan.” Het kan dan gaan om vervanging bij ziekte, maar ook om vervanging van apothekersassistenten die één of meer dagen vrij gepland hebben. De apotheekbezetting is tegenwoordig te krap om dat binnen het eigen team op te vangen en daarom wordt er vaak een beroep gedaan op PharmaLead. Alice weet dus gewoonlijk van tevoren waar ze heen moet. Haar werk bestaat meestal uit baliewerk. “Ook dat heb ik als wens aangegeven. Ik houd van drukte en hectiek en na zo’n dag ga ik voldaan naar huis. Thuis zeggen ze ook dat ik veranderd ben. Dat ik energieker thuiskom.” 

“Iedere dag is anders, want elke apotheek heeft een ander publiek, ander personeel, een andere werkwijze. Die variatie maakt het leuk.” Een andere werkwijze went snel, heeft Alice gemerkt. “Laatst was ik in een nieuwe apotheek, samen met een andere collega van PharmaLead. Het was grappig om te zien hoe makkelijk wij omgingen met de nieuwe situatie en onze weg vonden, terwijl de vaste apothekersassistenten zo gewend waren aan de oude situatie dat ze helemaal in verwarring waren.”  

Alice woont in Lelystad en werkt van Almere tot Friesland. “Als ik naar Joure rijd, vind ik het fijn om ’s morgens de zon te zien opkomen. Als ik in Almere sta, voelt het als een reünie omdat ik er zo lang gewerkt heb.” 

“Waarom ik heb gekozen voor PharmaLead? Dit detacheringsbureau is gespecialiseerd in de apotheek. Ze begrijpen mij.” Het bleek een goede keuze. Niet alleen omdat de werkzaamheden Alice uitstekend bevallen en omdat ze haar wensen kan aangeven, het voelt ook meteen als vertrouwd. “Ze communiceren heel positief. Door de appgroepjes en teamuitjes voel je je verbonden met elkaar, terwijl je toch op jezelf werkt.”

(Gesponsord bericht)