Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op www.ua.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter adviseren!

Home>Nieuws>Branchenieuws>"Samen met ons geef je vorm aan jouw carrière"

Branchenieuws

"Samen met ons geef je vorm aan jouw carrière"

09 december 2016
Deel met je vrienden
 
"Samen met ons geef je vorm aan jouw carrière"

Lesley Klaassen-van Miert, Henk Fioole, Andre Peschar en Agnes Baptist zijn werkzaam in de functie van People Manager bij Pharmalead. In deze functie vervullen zij een belangrijke rol voor de professionals (apothekersassistenten, farmakundigen en farmakundig consulenten), die over het hele land worden ingezet. Henk: “Wij zíjn er voor onze professionals. We zeggen altijd: samen met ons geef je vorm aan jouw carrière”. Een kort gesprek met Henk en Andre.

Waarom werkt Pharmalead met People Managers?

De professionals van Pharmalead werken voornamelijk in openbare apotheken, poliklinische apotheken, Ziekenhuisapotheken en apotheekhoudende huisartsenpraktijken. Om de verbinding tussen de eigen collega’s en Pharmalead sterk te houden, is de functie van People Manager gecreëerd. Elke assistent heeft zijn/haar eigen People Manager, waarbij zij/hij terecht kan voor allerhande vragen.

“Elke ochtend, middag en avond staan we klaar voor onze collega’s”, vertelt André, “en daar wordt volop gebruik van gemaakt.” De People Manager is het eerste contact, of het nu gaat om verlofverzoeken, vragen over opdrachten, of gewoon voor een praatje of leuk nieuwtje. Andersom is de People Manager de spil tussen de Planning en de professional. Hierdoor wordt er nog zorgvuldiger gekeken naar de match tussen collega en opdracht(en), zowel inhoudelijk als qua werk- en reistijd.  “Op deze manier kunnen we de balans tussen werk en privé beter bewaken, met als doel dat professionals met plezier naar hun werk blijven gaan; want dat is wat telt”, aldus Henk.

Hoe vaak spreken jullie de professionals?

Andre: “We streven ernaar het contact af te stemmen op de behoefte van de professional. Waar de één voldoende heeft aan af en toe een kort gesprek, vindt de ander het prettig om regelmatig met ons te sparren.” Vaak is dat telefonisch, maar ook regelmatig via Whatsapp. “Wanneer de tijd het toelaat, proberen we als People Managers elkaar ook persoonlijk te ontmoeten. Dat praat natuurlijk het makkelijkst. Omdat wij de functionerings- en beoordelingsgesprekken met de assistenten houden, is het prettig om elkaar een aantal keer te zien en te spreken”.

Pharmalead heeft sinds kort elke People Manager gekoppeld aan één van de vier regio’s. Het is de ambitie om de professionals die bij elkaar in zo’n regio wonen, vaker dingen met elkaar te laten ondernemen; denk aan intervisiesessies, een etentje of een teamuitje. De organisatie is hiermee al gestart en wil dat volgend jaar verder uitbouwen. Daarnaast gaan ze komend jaar maandelijks ‘meet-ups’ organiseren op het nieuwe hoofdkantoor te Baarn, met interessante sprekers en een gezellige borrel.

Wat horen jullie terug van jullie professionals?

Henk: “Wat we regelmatig terugkrijgen, is dat onze collega’s de afwisseling in de functie zeer waarderen. Geen dag is hetzelfde, en de werkzaamheden lopen uiteen. Vaak is het detacheren even wennen – maar wanneer ze een tijdje bij ons aan het werk zijn, geven ze aan het prettig te vinden om na een goede werkdag de deur achter zich dicht te trekken en naar huis te gaan. Meestal word je hartelijk verwelkomd in de apotheek, omdat ze écht om hulp verlegen zitten. De keerzijde is dat het soms aanpassing vergt in de privésituatie. Zeker met jonge kinderen is dat wel eens een uitdaging. Als People Manager maken we dit graag bespreekbaar, om zo de werk-privébalans goed te houden.” Verder waarderen ze de persoonlijke stijl van de People Managers. Sowieso is Pharmalead een informeel bedrijf, waar iedereen voor elkaar klaar staat en met elkaar meeleeft. “We groeien snel en zijn steeds op zoek naar nieuwe, enthousiaste professionals. Onze cultuur kent een warme, persoonlijke benadering – en dat blijft ons DNA.”

Wat zijn jullie ambities in deze functie?

Andre: “Als Pharmalead hebben we de droom om de beste werkgever van Nederland te worden. Daarvoor wordt achter de schermen hard gewerkt. De mens staat bij ons centraal. Zo hebben we de ambitie om een innovatief beloningsbeleid aan te gaan bieden, waarin we maatwerk willen leveren aan elke collega – passend bij de levensfase waarin zij/hij zich bevindt. Denk dan aan het schuiven met verlofdagen, mobiliteitswensen, aantal werkuren per week en opleidingsbudgetten. We willen onze collega’s de kans bieden om zich niet alleen vakinhoudelijk, maar ook persoonlijk verder te ontwikkelen. Wij vinden als People Manager dat we elke collega in zijn of haar kracht moeten zetten.” Een mooie ambitie voor een boeiende functie in een succesvolle organisatie binnen een uitdagende markt!

 
 

Terug naar het overzicht

Deel met je vrienden
 

Bekijk ook:

Klik om te bladeren! Bekijk UA nummer 5 online >
Ontvang je UA nog niet thuis?
Registreer je dan hier
advertentie-kerstpuzzel-2017banner-pharmalead-rechts