Houd je vakkennis up-to-date en neem elke dag een kijkje op www.ua.nl. Zo kun je jouw klanten nog beter adviseren!

Home>Nieuws>Branchenieuws>Positieve uitslag dexamfetamine bij drugstest

Branchenieuws

Positieve uitslag dexamfetamine bij drugstest

21 augustus 2017
Deel met je vrienden
 
Positieve uitslag dexamfetamine bij drugstest

Sinds 1 juli jl. gebruikt de politie een nieuwe drugstest, die drugs aantoont in speeksel. Ook dexamfetamine geeft een positieve uitslag op deze test. En dat brengt ADHD-patiënten die dit middel slikken in de problemen.

ADHD-patiënten die dexamfetamine slikken, doen dat om hun concentratie te verbeteren. Dat verbetert ook hun rijgedrag. Toch mogen deze mensen sinds 1 juli geen auto meer rijden, omdat dexamfetamine een positieve uitslag geeft op de drugstest. Justitie maakt geen uitzondering op de wet voor medicinaal gebruik van drugs. Volgens de wet ben je strafbaar als je met dexamfetamine een auto bestuurt.

Rob Pereira, kinderarts en voorzitter van de belangenvereniging voor ADHD'ers Impuls & Woortblind, pleit voor een uitzondering met doktersverklaring.

Vera Bergkamp van D66 heeft Kamervragen gesteld over deze kwestie. Ze wil weten hoe de minister gaat voorkomen dat mensen met ADHD hun rijbewijs verliezen vanwege hun medicatie. Want juist door hun medicijnen kunnen ze beter autorijden.

Bron: Impuls&Woortblind, Trouw
 
 

Terug naar het overzicht

Deel met je vrienden
 

Bekijk ook:

Klik om te bladeren! Bekijk UA nummer 5 online >
Ontvang je UA nog niet thuis?
Registreer je dan hier
banner-pharmalead-rechts